VIDEO: Insania natočila trefnou pecku pro absolventy Vysoké školy života

Vydáno: 01.05.2022 15:40 - Redakce

Kazatelé sarkastických šprochů střílí do prostoru další singlový vál. Skladba "Placatej svět" z nejnovějšího alba "GRRRotesky" míří na samozvané evolucionáře, kteří přesně vědí, jak vznikl svět a jeho zákonitosti, k čemuž jim slouží aprobace znásilněného selského rozumu.
"K písničce 'Placatej svět' nás inspirovali stoupenci teorie o placaté Zemi a kreacionismu, které v 21. století slaví svůj grrroteskně triumfální návrat, a další zábavné konspirační teorie. Hodně zásadní munice jsme taky posbírali ze slavného projevu pana Hájka (tisk. mluvčího exprezidenta Klause) 'Já nepocházím z opice'. A s napětím jsme hltali články v médiích o neohrožených hrdinech, co se vydali z Evropy na kocábce hledat konec světa, aby dokázali, že Země je placatá. Děkujeme! Vaše oběť nebude zapomenuta…" uvedla ke skladbě "Placatej svět" sama Insania.


Druhý videoklip z alba "GRRRotesky" natočil režisér a kameraman Cyberolas na základě scénáře, který napsal společně s Insanií. Kapela si uvědomovala komický potenciál písničky a s jasnou představou oslovila Cyberolase, jehož trikový filmařský rukopis se jevil pro tenhle parodický kousek jako ideální. Filmař pak dotáhl koncept klipu celou řadou vtipných nápadů a skečů.

Dvanáct nových skladeb Insanie pod hlavičkou "GRRRotesky" vyšlo 25. února na CD. 1. května 2022 album vyšlo na červeném a černém LP a také digitálně skrze vydavatelství Smile Music Records. Všechny varianty pořídíte v našem Sparkshopu.


Insania - Placatej svět (Official Video)
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení