Deftones po 13 letech opouští basák Sergio Vega. Podle něj jde o peníze

Vydáno: 09.03.2022 15:00 - Ondra Weisbauer

Dlouholetý baskytarista Deftones oznámil svůj odchod z kapely ve videu na svých sociálních sítích. Podle všeho se nedá mluvit o novince, jelikož prý není členem už více než rok.
Sergiova zpráva o odchodu přišla jako reakce na otázky vyvolané novou fotkou kapely, na jejím Spotify účtu, na níž nebyl. Jeho zkráceně přepsané prohlášení poskytuje odpověď na otázku jeho odchodu.

"Asi bych začal stručnou historií o mně a mém přátelství a spoluprácí s Deftones. S kapelou jsem se seznámil někdy kolem roku 1995. Tři roky na to jsem začal zaskakovat za Chi Chenga - nechť je mu země lehká - a po jeho nehodě jsem byl požádán, abych se ujal místa natrvalo. Klukům se hrozně líbila moje práce v Quicksand a požádali mě, jestli bych mohl přinést svůj přístup ke skládání hudby i do Deftones.

Bylo mi řečeno, že se stejně jako Frank Delgado časem stanu oficiálním členem kapely a s tím jsem počítal. S kapelou jsem spolupracoval 12 let a na začátku psaní každého alba jsem se ptal, jak se to tedy vyřeší s mojí smlouvou jakožto stálého člena (za ty roky jsem si snad zasloužil nějaké přilepšení). COVID byl pro mnoho lidí bodem zlomu. Začal jsem pochybovat o svém místě v kapele a budoucnosti, která čeká mou kariéru. Opravdu jsem potřeboval něco stabilního, protože v té době byla zrušena moje smlouva s kapelou. Na popud kluků jsem ihned odjel do LA, abych to vyřešil a domluvil se na nové smlouvě. Náš management mi ale nabídl smlouvu s naprosto stejnou nabídkou, jakou měla ta předchozí. Nabídku jsem odmítl. Poté jsem zavolal klukům, abych zjistil, kde došlo k nedorozumění ohledně smluv - chtěl jsem se domluvit a vyřešit to. Několik dní žádná odezva a pak jsem od jejich právníka obdržel e-mail, že jejich nabídka smlouvy byla stažena a přejí mi jen to nejlepší."




"Na začátku loňského roku jsem tedy kapelu opustil a od té doby se soustředím na svou kapelu Quicksand a také pracuji jako producent a tvůrce pro jiné umělce a projekty. A zmiňuji to, protože se objevily nějaké spekulace o tom, že jsem měl prodat své vybavení a úplně skončit s hudbou. Z respektu k lidem, kteří měli vstupenky na všechny následující koncerty Deftones a ke všem, kdo kapelu podporují, jsem se cítil povinen vnést do situace trochu světla. Přeji hodně lásky a děkuji úžasné fanouškovské základně Deftones za to, že se vždy angažovali a podporovali kapelu v dobrých i zlých časech. A děkuji i klukům. Naučil jsem se od vás mnoho a zažehli jste ve mě pravou vášeň pro hudbu. Změnili jste mi život," zakončuje prohlášení Sergio Vega.

Nikdo z Deftones se zatím k Sergiově odchodu nevyjádřil. Kdo se stane jeho nástupcem na postu baskytaráka, je zatím ve hvězdách.



Deftones – Ceremony (Official Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení