FOTO: Insania v Praze pokrrropila své Grrrotesky. Jed a jízlivost stříkaly do všech stran

Vydáno: 06.03.2022 11:00 - Libor Vočadlo a Petr Adámek

Začátkem února vyrazila Insania na tour k aktuální fošně Grrrotesky. Nahrávku plnou jedovatého humoru, jízlivosti a (sebe)ironie čtveřice představila a pokřtila první březnovou sobotu v zaplněném pražském Rock Café.
Z alba Grrrotesky, jež vyšlo 25. února u labelu Smile Music, zazněly například kousky "Vytěsňuju", "Haka starýho Nicka" nebo "Jedeme peklo", které by se bez problémů mohly stát stablní součástí koncertních setlistů. Ve stejném smyslu se vyjádřil i kmotr alba, hudební novinář Petr Korál, jenž v rámci křtu na pódiu prohlásil, že si kapela drží po celou dobu své více než třicetileté existence konstantně skvělou formu.


 

Polyho texty jdou s dobou a stále mají sílu zyhryznout se hluboko do tkáně. Během osmdesátiminutového koncertu se také několikrát vzpomnělo na Ruskem rozpoutanou válku na Ukrajině, velmi příhodně u další z nových skladeb "Narvi svůj testosteron jinam". 

O support ve velmi solidně zaplněném Rock Café se postarali bijci Detheritory. Na programu tour je ještě desítka koncertů, rozpis najdete na webu kapely.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení