Muzikanti se vyjadřují k Putinovi. Je to krvežíznivý diktátor, přejí mu novičok

Vydáno: 27.02.2022 19:30 - Milan Říský

Ukrajina je pod útokem ruské armády od čtvrtečního brzkého rána, ztráty jsou i mezi civilním obyvatelstvem, prezident Vladimir Putin se rozhodl obsadit Kyjev a sesadit současnou vládu. Situace, kterou Evropa nepamatuje dlouhé roky. Místní obyvatele a zemi, která se rozhodla invazi bránit, podporují i muzikanti
Často vzpomínají na koncerty v dnes okupované zemi, jako například Biohazard.


BIOHAZARD - LIVE IN KIEV, UKRAINE - NOV 6, 2013



"Jsem zničený, když vidím co se děje na Ukrajině právě teď. Modlím se za vás," vzkázal například Yungblud. Ostřejší byl Noodles z The Offspring, který Putina označil za krvežíznivého vražedného diktátora. A Pussy Riot dodaly: "Doufejme, že Putin pozře novičok."

Jinxx z Black Veil Brides vyzval k jednotě, Phil Labonte z All That Remains naopak sdílel snímky ukrajinských neonacistů se slovy: "Pro průměrného Američana je zbytečné vybírat, zda se kloní k Ukrajině či Rusku. Kromě toho, pokud by bývala byla Amerika energeticky nezávislá, naši ekonomiku by to téměř nepoškodilo."

K válečnému aktu se samozřejmě vyjádřili i Jinjer, kteří z Ukrajiny pochází a k situaci vydali v den útoku následující prohlášení: "Ve chvíli, kdy píšeme toto sdělení, každý člen kapely i naše rodiny jsou v pořádku. Děkujeme za soucit a podporu jak naší kapele, tak hlavně naší zemi. Jak všichni víte, 24. února Putin zahájil válku se suverénním a samostatným státem, Ukrajinou. Tentokrát závisí na vás, na našich fanoušcích ve všech zemích světa, abyste podpořili Ukrajinu a mír v naší zemi, jakkoli můžete. Hlavně míříme na naše fanoušky v Rusku, na vás a vašich názorech nyní velmi záleží. Nic nemůže ospravedlnit násilí a smrt nevinných lidí, a přesně to se nyní děje v naší zemi. Zastavte ihned válku na Ukrajině!"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení