Slovní přestřelka mezi Eddiem Vedderem a Nikkim Sixxem pokračuje

Vydáno: 18.02.2022 17:40 - Eliška Válková

Vypadá to, že máme zase jednou o zábavu postaráno. Další spor dvou velikánů je v plném proudu a zdá se, že jen tak neskončí. Tentokrát mezi sebou válčí Nikki Sixx a Eddie Vedder. Ostrá slova si vyměňují jako na běžícím páse.
Celý spor odstartovalo Vedderovo prohlášení o glam-metalové scéně pozdních 80. let. Řeč na ni přišla během interview pro The New York Times, v rámci kterého Vedder promoval své nadcházející sólové album.

Během interview zavzpomínal na časy, kdy pracoval v různých klubech po San Diegu. Posteskl si, že se často ocital na akcích, na které by si sám od sebe určitě nezašel. "Metalové skupiny, kterými - snažím se být milý - pohrdám." Konkrétně pak zmínil Mötley Crüe a jeden z jejich nejznámějších hitů "Girls Girls Girls". "Nesnášel jsem to. Přišlo mi to tak tupé."

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Sixx si na svém Twitteru nebral servítky a Vedderova slova okomentoval ve svém příspěvku takto: "Skutečně mě pobavilo, když jsem se dneska dočetl, jak moc zpěvák Pearl Jam nesnášel Mötley Crüe. Když ale uvážím, že oni jsou jednou z nejnudnějších kapel v historii, tak je to vlastně kompliment, ne?" V dalším příspěvku, kterým odpovídal jedné ze svých fanynek, nepřímo napsal, že Vedderův zpěv zní, jako když má v krku knedlík.

Je dost dobře možné, že Nikkiho zatrpklost vůči Pearl Jam je zakořeněna ještě mnohem hlouběji. V roce 2019 v rozhovoru pro Kerrang! odvážně označil Pearl Jam a Nirvanu jako kapely, které zabily samy sebe. Možná ani po letech nedokáže rozdýchat fakt, že obě tyto kapely v 90. letech, s růstem popularity grungové hudby, jeho kapelu a jim podobné nemilosrdně vytlačily ze scény.

Několik dní po vzájemné slovní přestřelce se oba hudebníci odmlčeli (snad nejde o ticho před další bouří) a o slovo se 14. února v rozhovoru pro Revolver přihlásil kytarista Pearl Jam, Stone Gossard. Stone i zbývající zakládající členové Jeff Ament a Mike McCready se neztotožňují s Vedderovým tvrzením a vnímají Mötley Crüe jako velmi důležitou skupinu hardrockové scény 90. let, která si zaslouží úctu a respekt.

Situaci okolo Veddera a Sixxe pro vás budeme nadále sledovat.

A mimochodem, Pearl Jam u nás už 22. července uvidíme naživo. Kapela dorazí do O2 areny.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení