TOP ALBA 2021 podle redakce Fakkera (X.): vybírá Jan „Conan H.“ Herc

Vydáno: 11.01.2022 10:00 - Redakce

Krásu jsem tento rok nacházel především ve smutku a temnotě. Ve smutku a temnotě hudebního undergroundu, kde na mě v katakombách číhaly ojedinělé hudební projekty, aby mě uchopily do svých uměleckých vizí. A s několika z nich jsem se vydal na vzrušující cesty muzikálních prožitků.

Violet ColdVIOLET COLD
Empire of Love

Nejlepší song: Cradle

Armenský hudebník Emin Guliyev, který stojí za projektem Violet Cold, stvořil jedno z nejkrásnějších a nejotevřenějších alb roku 2021. "Empire of Love" je emotivní hudební počin, který svou progresivností absolutně sboural veškeré představy o tom, jak má znít black metal. Tam, kde jedni srší nenávist, Guliyes otevírá skrze svou hudbu "nepopulární" témata LGBT, antifašismu nebo feminismu. Hudebně je pak deska překrásným výletem do postových a experimentálních končin, jež leží v temnotě blackmetalového království. "Empire of Love" není jen o revoluci, ono je samo revolucí. Je to intezivní hudební počin plný smutku a radosti zároveň, naděje a bezmoci pramenící z vnitřního světa každého jedince.


2. Zmyrna - Zmyrna
3. Vaelastrasz - A Familiar Place Lost In Time
4. Order of Nosferatu - Arrival of the Plague Bearer
5. Sadness -  _____


CO SE DO TOP 5 NEVEŠLO:  Wolvennest - Temple, Fuoco Fatuo - Obsidian Katabasis, Invitado de Piedra - Uroboros, Beyond the Ghost - The Last Resort, Antichrist Siege Machine - Purifying Blade, Hope Drone - Husk, Genocide Pact - Genocide Pact

Violet Cold - Cradle

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení