Rob Halford vzpomíná na Lemmyho: „Jestli někdo ztělesňoval myšlenky rokenrolu, byl to právě on“

Vydáno: 29.12.2021 10:50 - Ondra Weisbauer

28. prosince uplynulo přesně šest let, co nás opustila nezapomenutelná ikona tvrdé hudební scény a frontman Motörhead, Ian Fraser Kilmister, všeobecně známý jako Lemmy. Pro Revolver Magazine na něj zavzpomínal přítel a frontman Judas Priest, Rob Halford.
K nedávnému výročí skonání heavymetalového boha oslovil Revolver Magazine hudebníky, kteří Lemmyho dobře znali a obdivovali. Rob Halford z Judas Priest zavzpomínal s posvátnou úctou: "Kdybych měl popsat naše přátelství, musím se přiznat, že jsem z Lemmyho měl vždycky takový respekt, který skoro hraničil i s nervozitou, když jsem mu byl na blízku. Byl a vždy bude takřka nadpozemskou osobností. Když s kýmkoli mluvíte o Lemmym, vidíte ve své hlavě ten obraz chlápka s knírem a licousy, v kovbojských botách, džínách, opasku z nábojnic a kožené bundě. A stejně jako byl výrazný jeho vzhled, měl jedinečný i svůj životní postoj. Měla by existovat kniha Lemmyho citátů, protože se nikdy nedržel zpátky. To je to, co jsem na něm miloval. Lemmy ztělesňoval ideje rokenrolu - věděl, že není jen o hudbě, ale i o tom, co lidé dělají a jak přemýšlí. Vždy měl svůj názor na jakoukoli věc v životě a vždy měl velmi jedinečný způsob, jak se dívat na svět. Byl to velmi chytrý muž a ačkoliv to tak na první pohled nevypadalo, často ležel v knihách, když se jednalo o válečnou historii a memorabilie. Jeho velmi bystrý způsob mluvení a myšlení ho činil pozoruhodným."




O Lemmyho životě vypovídá i fakt, že byl po smrti zpopelněn a jeho ostatky byly doručeny malému okruhu přátel v podobě nábojnice naplněné Lemmyho popelem - mezi ně patří i Rob Halford, který takovýto "malý kousek Lemmyho" uchovává u sebe doma. Hudebník odešel ve věku 70 let krátce poté, co se dozvěděl, že mu byla diagnostikována rakovina.


Motörhead – Ace Of Spades (Official Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení