Drowning Pool vzpomínají na svůj megahit „Bodies“

Vydáno: 01.01.2022 17:35 - Ondra Weisbauer

Znáte tu historku, kterou říká o svých největších hitech každá druhá kapela. "Nebylo to v plánu. Nečekali jsme to. Měl to být jen další song do počtu..." No, tak v případě Drowning Pool a jejich nejslavnějšího singlu "Bodies" to bylo naprosto... stejně.
Asi mezi námi nebude moc takových, kteří by k téhle klasice z roku 2001 nikdy během své rock/metalové cesty nepřišli, ať už omylem či náhodou. Příběh skladby z debutové desky "Sinner" odvyprávěl pro Knotfest's Talk Toomey podcast kytarista C.J. Pierce: "Musím říct, že pro nás byl úspěch i dopad 'Bodies' opravdu nečekaný. Vážím si toho a doteď ten song miluju. Byla to taková ta píseň, která vznikla naprosto přirozeně - jen tak jsme posedávali, popíjeli pivka a prostě na papír smolili, co nás zrovna napadlo. A pak přišel nápad na 'Bodies' a časem si ten song začal žít vlastním životem. Mnoha hudebníkům se TEN jejich velký song dříve či později ohraje a někdy ho nakonec začnou nesnášet takovým způsobem, že ho ani nechtějí hrát. Takhle to v žádném případě nemám a miluju ten song stejně jako před 20 lety. Jsem vážně nadšený, že lidi stále baví a vzniká k němu v dnešní době tolik šílených cover verzí."



A že jich je! Od ponožek, dětského coveru, ruské verze s Radio Tapok a Alexem Terrible po cover 82letého Johna Hetlingera, kterým to zdaleka nekončí... mrkněte na nějakou přes odkazy níže.

Let the bodies hit the... FLOOOOOOOOR!


Drowning Pool - Bodies
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení