EXKLUZIVNÍ PREMIÉRA: Pan Lynx ti pomůže poznat sám sebe. Ano, i tobě!

Vydáno: 21.12.2021 23:59 - Petr Adámek

Kde se vzal, tu se vzal, najednou se objevil. Pan Lynx. Premiéru první ukázky jeho tvorby "Výlety do temnoty" si můžete vychutnat exkluzivně na webu Fakkera v čas, kdy je noc nejdelší.
Za projektem stojí známý hudebník a režisér hudebních videoklipů Michal Skořepa (Stroy). Videoklip k pilotnímu singlu "Výlety do temnoty" vznikal zhruba rok a půl a práce na něm podle něj zabraly stovky, možná tisíce hodin. Sám muzikant se postaral o veškeré kresby v klipu. Animaci a speciální efekty měl na starosti Martin "Marty" Šafus. "Spočítali jsme, že klip by vyšel na půl milionu až milion. Asi by se za to daly udělat dvě komerční videa pro jiné umělce, za které bych si mohl koupit nové dobré auto, ale taková nebyla objednávka. Když se objevil Pan Lynx, chtěl to právě takto a já to přijal."

Ale kdo je ale onen Pan Lynx? "Pan Lynx je někdo, kdo za mnou přišel, aby mi dodal odvahy dělat hudbu právě takto a vůbec se nezabývat tím, jestli to někdo pobere nebo ne. Nejdříve ze všeho mi řekl, abych se vydal do lesa, tedy do něčeho nejistého, mimo svoji komfortní zónu. A já to udělal," vysvětluje tajuplně Skořepa s tím, že výsledkem je naprosto spontánní projekt, o němž je přesvědčen, že je v první řadě maximálně pravdivý.

Univerzálnější poselství celého projektu částečně odhaluje právě pilotní skladba "Výlety do temnoty". "Lidi jsou v dnešní době příliš zaháčkovaní v nějaké roli, kterou se rozhodli přijmout s tím, že to jsou oni. Už ale nepřemýšlejí, jestli to tak skutečně je. Pan Lynx je tu od toho, aby jim řekl: 'Myslíš si, že tohle jsi opravdu ty? Tak jdi do lesa a zkus na to přijít.' Až když se vydáš do temnoty, tedy když půjdeš navštívit svoje strachy, tak se o sobě dozvíš něco víc."

Více o panu Lynxovi, hlubším smyslu jeho existence a jeho dalších plánech se dočtete v chystaném rozhovoru, který najdete na webu Fakkera do konce prosince.

Pan Lynx - Výlety do Temnoty







DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení