AUDIO: Sebastien natočili oslavnou hymnu k výročí 120 let českého fotbalu

Vydáno: 11.12.2021 10:45 - Tisková zpráva

Ke 120 letům české organizované kopané natočila česká rocková skupina Sebastien fotbalovou hymnu "Lví stopou". Píseň je zároveň ústřední melodií dokumentu "Česká fotbalová mašina" z produkce FAČR, České televize a společnosti Alfedus.
Text písně předává poselství gentlemanské hry našich fotbalistů ve finále mistrovství světa v roce 1934 v Římě s Itálií. Plánička, Nejedlý, Puč a další určovali tempo hry a neférové a brutální hře Mussoliniho kádru podlehli až v prodloužení. O morálních vítězích však nebylo pochyb a vlast je jako vítěze přijala.

Hudba písně "Lví stopou" nabízí heroickou melodickou linku a rytmiku plných stadionových ochozů. Inspirace pramení z milníků české kopané. Stříbrné úspěchy na mistrovství světa v Chile 1962 a EURU 1996 v Anglii a zejména lístek ke zlatu v podobě "vršovického dloubáku" Antonína Panenky na mistrovství Evropy v Bělehradě v roce 1976 patří mezi oslavované události. Píseň však nedlí pouze v minulosti a svým způsobem odkazuje i na fenomenální gól z půlky hřiště jímž Patrik Schick oslnil svět na EURU 2020.


Sebastien Lví stopou


"Spojení symfonických prvků a rockových kytar se silným poselstvím textu je jedním z přínosů Sebastien domácí hudební scéně," pochvaluje si spolupráci Marek Dobeš, režisér dokumentu "Česká fotbalová mašina". Dokument měl premiéru na ČT 4 Sport dne 19. 10. 2021 a je k vidění na webu ČT.
Jiří Rain, kytarista a zpěvák Sebastien, doplňuje: "Ve spolupráci s režisérem se nám podařilo stvořit skladbu s potenciálem české fotbalové hymny. Věříme, že se písní podaří přenést pocit morálního vítězství našich 'zlatých hochů z Říma' i na posluchače."


SEBASTIEN - Lví stopou | 120 let českého fotbalu


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení