VIDEO: Novinka .themayrevolution razantně čeří hladinu domácích kytarovek

Vydáno: 09.12.2021 08:50 - Tisková zpráva

Po poslední nahrávce "there's no herbs in the tea" se pardubičtí .themayrevolution vracejí s písní "never let you down". Undergroundová čtveřice tak odhaluje další kousek z připravovaného EP. To by mělo vyjít v polovině příštího roku. Dle jejich slov půjde o "temnou desku".
Nasvědčuje tomu právě i nový singl pracující s pocitem zklamání, osobní prohry a ztráty. O nahrávání, mix i master se postaral Damián Kučera, bubeník post-hardcorových Skywalker. Ten by měl spolupracovat na celém projektu.

Kapela má v tuhle chvíli nahrané tři singly, z čehož vycházející NLYD je druhým v pořadí, jak upřesňuje i bubeník Rostislav Suchochleb: "Přesnej počet tracků, co se objeví na EPku, ještě promýšlíme, ale bude jich nejspíš šest, přičemž bychom rádi před samotným releasem zveřejnili tři z nich."

"Nechci tvrdit, že vytváříme vyloženě konceptuální album, ale dlouho jsme si hráli s myšlenkou, že příští deska bude temnější, vážnější a osobnější než ta první. Jednotlivé singly bude spojovat několik motivů táhnoucích se textově i hudebně celým albem. Uvědomil jsem si, že 'temno' může mít nespočet podob. Snažíme se je zachytit spolu s jejich příčinama i následkama a na desce reflektujeme témata jako vztek a agresi, naprostou apatii a odcizení, chaos, deprivaci, závislost na technologiích a další. Každej song by měl odrážet jednu podobu toho, co nazývám právě 'temnem'," nastínil koncept připravované desky Tomáš Kulhavý.

Ohledně klipu se kluci shodují: "Natáčení klipu vnímáme stejně jako většina jinejch kapel... Je to prostě plno problémů a starostí, co se nám jako muzikantům vůbec nechtěj řešit. O to větší radost máme z natáčení s Honzou, který bylo sice punkový a vlastně dost improvizovaný, ale na druhou stranu hrozně uvolněný. Pro nás i pro něj (jakožto fotografa) to byl krok do neznáma. Sezvali jsme kámoše z Pardubic i Hradce k nám do zkušebny a podle hrubýho scénáře jsme za pochodu natáčeli jednotlivý scény. Díky skvělejm lidem a atmosféře bylo během cca 4 hodin dotočeno. Důležitou částí byla v tomhle případě i postprodukce, ve který dostal Honza úplně volnou ruku a vytvořil psychedelickou šílenost, co přesně podtrhla singl."
 

.themayrevolution - never let you down (Official Video)
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení