FOTO: Nirvana nikdy neumřela. Svět se na jednu noc vrátil třicet let nazpět

Vydáno: 30.10.2021 08:40 - Petr Adámek

Čtvrtek osmadvacátého října neznačil jen státní svátek vzniku samostatného československého státu, ale též svátek všech grungeových nostalgiků, těch nirvanovských zvláště. V pražském Rock Café totiž zaznělo ikonické "Nevermind" v celé své kráse.
Zásadní album devadesátých let oslavilo letos 24. září své 30. výročí. O měsíc později se sešli čtyři domácí muzikanti, kteří mají k Nirvaně více než blízký vztah, aby tenhle klenot na jednu exkluzivní noc oprášili. Michal Skořepa (Stroy), Thom Fröde a Ronoon Ramones (Imodium) a Adam Jánošík (The Atavists) přehráli kompletní desku "Nevermind" podobně hlučně, syrově a neurvale, jako to v devadesátých letech předváděla původní formace. I muzikantské chyby a přešlapy byly vlastně součástí konceptu. U mikrofonu se střídali i doplňovali první dva zmínění kytaristi/zpěváci, a když se při srdcebolné baladě "Something In the Way" celý sál posadil na bobek, dala by se husí kůže odsekávat špachtlí.


 



Mnoho z více než dvou stovek fans dorazilo v nirvanovském či cobainovském ošacení, a když na závěr zazněla hymna 90. let "Smells Like Teen Spirit" zůstaly na podlaze Rock Café rozeseté cáry vyhřezlých hlasivek. Nirvana nikdy neumřela!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení