AUDIO: V novince Emigrate hostuje Till Lindemann

Vydáno: 24.10.2021 10:00 - Ondra Weisbauer

Till Lindemann z Rammstein a Richard Kruspe z Rammstein, co z toho asi vznikne? Rozhodně ne Rammstein - tohle je Emigrate! Balada "Always On My Mind" je třetím odhaleným singlem z očekávané čtvrté fošny projektu. "The Persistence Of Memory" se dočkáme 5. listopadu.
Jestli vám poslouchaný song "Always On My Mind" přijde povědomý, nejspíš znáte i jednu z jeho slavných předělávek. Skladbu napsali Mark James, Johnny Christopher a Wayne Carson Thompson už na přelomu 60. a 70. let. Jako první vydala její nazpívanou verzi zpěvačka Gwen McCrae v roce 1972, ale píseň se proslavila až v podání Elvise Presleyho o pár měsíců později a v 80. letech cover verzí country hudebníka Willieho Nelsona.




V našich luzích a hájích inspirovala i Pavla Bobka s písní "Dej mi šanci poslední" a Karla Gotta, jehož verze nese název "S tebou vždycky přijde máj". Ale dost z historie - asi dosud nejtvrdší (ale stále spíš synthrockovou, než metalovou) verzi balady nyní nazpíval Till Lindemann a je to krása. Ať si kdokoliv dovolí odporovat, že jeho hlas s výrazným německým přízvukem na to není vhodný, mýlíte se... je jako med.


Emigrate - Always On My Mind


Elvis Presley - Always On My Mind

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení