VIDEO: Domácí dvojka Black Holes přičichla k elektronice

Vydáno: 16.09.2021 09:40 - Tisková zpráva

Pražské duo Black Holes o sobě dává vědět novým trackem "Not Far Away". Aktuálně do své tvorby teď přidávají elektronický element. Ten ovšem nedominuje - syrovost, hutnost i přímočarost, které se postupně staly jejich trademarkem, zůstávají.
Kateřina Nikola (basa, zpěv) a Martin Beneš (bicí) na sebe poprvé výrazněji upozornili v roce 2019 deskou "No Silver Lining". Ta přitom v produkci Ronyho Janečka (John Wolfhooker) sázela čistě na kombinaci úderných bicích s nekompromisním zvukem basové kytary.

S novinkou se mění i tematický směr kapely. "'No Silver Lining' jsme pojali vyloženě jako naší osobní zpověď, a tak odrazila momentální blbý pocity a nálady. Nový písničky jdou dál - chcem, aby měly společenskej přesah," říká Martin.
První videosingl "Not Far Away", stejně jako celou chystanou desku, natočili Black Holes v ústeckém Tajném Studiu. "Všechno je vývoj a cesta. Jsem ráda, že jsme se našli s Honzou Brambůrkem, kterýmu jsme pustili demáče a on přesně pochopil o co nám jde a dotáhnul naše nápady z hlediska zvuku a mixu a novou desku i produkuje. Navíc jsme si s Honzou skvěle sedli a určitě budeme dál spolupracovat," říká Kate.

Nový zvuk se samozřejmě promítne i do živého hraní, kde bude kapela využívat samplů a podkladů. První možnost slyšet Black Holes v této nové podobě bude 16. září v brněnské Melodce. O den později pak 17. září v Praze v Café v lese, kde Black Holes předkočí mladší kolegové z labelu Yannick South - ústečtí Demowave.



Black Holes - Not Far Away [Official Music Video]

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení