VIDEO: Avatar sázejí dvě nové pecky. Našla kapela inspiraci v české literatuře?

Vydáno: 07.09.2021 12:55 - Ondra Weisbauer

Inspirují se švédští mistři teatrálnosti v české literatuře? Mrkněte na jednu z novinek "Going Hunting" a sami posuďte, zda v klipu vidíte vlastní pojetí Proměny od Franze Kafky.
Nepochopení, šílenství, osamnělost i vlastní bezmoc z klipu, hudby i textu novinky "Going Hunting" proudí v hektolitrech. Hlavním hrdinou videoklipu je ostatními trýzněný obří brouk, snažící se pouze zapadnout a přežít. To jde s jeho rozdílností od ostatních a postupnou proměnou ovšem těžko - nakonec však nalezne osvobození. Instrumentál provázený klavírem a dramatický čistý hlas frontmana Johannese tu naženou husinu i v největších vedrech.



Druhá skladba "Barren Cloth Mother" nepůsobí o nic slaběji a svou deathmetalovou agresí a brutalitou příjemně kontrastuje s první zmíněnou. Tohle je předzvěst něčeho velkého a my se moc těšíme!

"Obě písně vyprávějí o vnitřní a vnější temnotě po svém. Stále plachtíme nad temnými oceány a zíráme dolů do propasti. Tyto skvělé písně jsou jen ochutnávkou toho, co teprve přijde," dodala k novinkám kapela.


AVATAR - Going Hunting (Official Music Video)
 

Avatar - "Barren Cloth Mother" (Cover Art Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení