Co všechno víme o blackmetalovém projektu Matta Heafyho? Spoustu!

Vydáno: 08.09.2021 10:35 - Ondra Weisbauer

Matt Heafy toho má poslední dobou fakt hafec a vidíme ho prostě všude. Spolupráce s Powerwolf či Mikem Shinodou, nové album Trivium a nyní konečně víme, kdy se dočkáme jeho očekávaného blackmetalového počinu.
O společném projektu Matta a Ihsahna z Emperor se šeptá už od roku 2012, ale teprve vloni byl potvrzen nějaký posun. Chystaný projekt původně nesl název "Mrityu", ale nyní už je potvrzené, že se bude jednat o výraz Ibaraki a dočkáme se ho někdy na jaře/v létě 2022. Heafy se o albu vyjádřil v nedávné epizodě The Jasta Show, kterou pravidelně uvádí frontman Hatebreed Jamey Jasta.




"Během lockdownu jsem mohl konečně dokončit svoji blackmetalovou nahrávku s Ihsahnem z Emperor. Produkoval a psal to se mnou asi 11 let a nakonec to vyjde v polovině příštího roku. Původně jsem tomu říkal Mrityu podle výrazu, který jsem získal z Ashtanga jógy. Znamená to koncept života a smrti - totéž jako Ouroboros nebo japonský Enso, myšlenka, že život a smrt jsou vždy navzájem symbiotické. Vlastně jsem nevěděl, o čem psát texty, a protože jsem vždy miloval skandinávskou mytologii, přál jsem si, abych mohl psát o Thorovi, Jörmungandrovi atd... miluji tyto příběhy. Ale Ihsahn na to: 'Jo, ale Matte, těch už bylo uděláno hodně, máš přece bohatou kulturu ze svého asijského původu.' A pak mi to cvaklo."

"Začal jsem psát všechny texty o japonských příbězích, protože to je něco, co přede mnou ještě nikdo neudělal. Neexistuje kapela, která by psala o japonském folklóru nebo o šintoistických bozích a bohyních a fiktivních příbězích japonské historie. Změnil jsem název kapely na Ibaraki, což je ve skutečnosti maskot Trivium. Celý projekt je plný japonské tématiky včetně čistě japonských textů písní. K tomu na tom se mnou dělal Ihsahn a Nergal z Behemoth, takže se máte na co těšit," prozradil frontman Trivium.

Ještě než tvorba Ibaraki spatří světlo světa, můžete si čekání zkrátit třeba desátou studiovkou Mattovy hlavní kapely Trivium. "In the Court of the Dragon" vyjde 8. října.



Matt Heafy (Trivium) - The Jasta Show #604

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení