FOTO: Rock for People to zandal i v osekané verzi. Na pódiu šéfovali The Hives, Missio i Leoniden

Vydáno: 15.08.2021 20:20 - Dominik Šidlo a Čestmír Jíra

Že prý polovičatá akce, pche! Rock for People Hope i přes menší rozměry letošního "spásného" ročníku tahal z rukávu eso za esem, a to i v druhý hrací den. Nakonec bylo vyprodáno, dorazilo 7 tisíc lidí, tedy maximální aktuálně povolená kapacita.
V sobotu se většina fanoušků nesoustředila na jediného interpreta, jako tomu bylo předešlý den v případě italských hřebců Måneskin. Na své si přišli fanoušci snad všech žánrů.



O zatraceně povedenou otvíračku se postarali domáci Lightouse Keeper, kteří se i přes vedro a brzký odpolední čas nebáli bouřit přímo uprostřed diváků a roztáčeli circle pity, které se v takových hodinách moc často nevidí. V zádech jim hrdě stáli tuzemští Brando's Eyes.

Hlavní slovo metalcorové části festivalu předneslo německé trio Annisokay, GHØSTKID a Venues, seřazeno sestupně kvalitativně dle názorů naší redakce. Adeptem na n°1 celého dvoudenního svátku se stali Leoniden, nad jejichž show zůstává rozum stát, a Missio, kteří si konečně po roce mohli nahradit zrušený loňský koncert v Česku. Krátce po jejich setu jsme s nimi pořídili moc prima rozhovor, těšte se! Uzavření hlavní stage pro letošní rok si na paškál vzali baviči a gentlemani ze Švédska The Hives.


Pořadatelé Rock for People zároveň přišli s velmi zajímavým infem pro příští ročník, který se už (DOUFEJME) ponese ve standardním duchu a v plné síle. Takže zaprvé událost prodloužili o jeden den, včetně pre-festivalového večírku jich tedy bude dohromady pět. Zároveň ohlásili další headlinery pro rok 2022, jsou jimi Biffy Clyro a Royal Blood, kteří se zařadili po bok Green Day a Fall Out Boy - každý z interpretů stojí v čele jednoho dne RfP 2022. Už teď se nemůžeme dočkat!




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení