Zemřel Joey Jordison. Ex-bubeníkovi Slipknot bylo 46 let

Vydáno: 27.07.2021 23:55 - Petr Adámek a Kamila Ungerová

Metalové nebe se rozrostlo o další bubenickou legendu. Ve věku pouhých 46 let odešel na věčnost Joey Jordison.

Joeyho odchod oznámila v prohlášení jeho rodina. "S velkým zármutkem se musíme podělit o zprávu, že Joey Jordison, plodný bubeník, hudebník a umělec, zemřel pokojně ve spánku 26. července 2021. Bylo mu 46 let. Joeyho smrt v nás zanechala prázdná srdce a pocit nepopsatelného smutku. Ti, kteří Joeyho znali, oceňovali jeho ostrovtip, laskavou osobnost, obří srdce a lásku ke svým blízkým i hudbě. Joeyho rodina rodina žádá, aby přátelé, fanoušci a média respektovali potřebu soukromí v této ohromně těžké chvíli. Rodina se s Joeym rozloučí v rámci soukromého obřadu a žádá média i veřejnost, aby toto přání respektovali."


Joey Jordison alias #1 byl v roce 1995 jedním ze zakládajících členů Slipknot. S kapelou natočil čtyři alba: "Slipknot" (1999), "Iowa" (2001), "Vol. 3: (The Subliminal Verses)" (2004) a "All Hope Is Gone" (2008). V roce 2013 byl však z kapely nečekaně odejit. Ačkoliv Slipknot dodnes veřejně nepřiznali, proč Joeyho v roce 2013 přinutili prostřednictvím e-mailu sejmout trnovou korunu a vzdát se kapely, kterou spolu s perkusionistou Clownem a již zesnulým baskytaristou Paulem Grayem zakládal, na devítihlavou saň nezanevřel. Dokonce jí v duchu tvrdý kopanec odpustil a opakovaně prohlásil, že pokud ho jednou povolá zpět, zřejmě neodolá.

Od roku 2012 trpěl transverzální myelitidou, neurodegenerativním zánětlivým onemocněním, které může být smrtelné. Joey ovšem podstoupil komplikovanou operaci obou končetin a nakonec se za bubny vrátil.


Mimo Slipknot drtil bicí v mnoha dalších projektech: např. Murderdolls, Scar the Martyr, Vimic nebo Sinsaenum. V Česku jsme jej mohli naposledy vidět v roce 2018 v sestavě poslední zmíněné smečky.

Odpočívej v pokoji, Joey, a díky za všechno.


10 Times Joey Jordison Was the Best Drummer on Earth

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení