VIDEO: Homesick vyjádřují podporu polským ženám v boji za jejich práva

Vydáno: 21.07.2021 15:30 - Petr Adámek

Křičet do světa věci, které jsou potřeba říkat, protože se o nich mluví málo. Takové je poslání nové songy "Cardinal Wulf" domácí post-hardcorové tlupy Homesick.
Některé záležitosti se nás mohou týkat nepřímo, ale to neznamená, že bychom nad nimi měli zavírat oči, protože co se děje, ať už 500 nebo 5000 kilometrů od nás, může být naší realitou dřív, než si to stihneme uvědomit...

"Cardinal Wulf" popisuje počínání polské církve plné zfanatizovaných lidí, kteří pohrdají ostatními a odmítají akceptovat, že žijeme v 21. století. "Jsou věci, který mě prostě štvou. Nesnáším bigotní myšlení, kdy si někdo na základě pohádky usmyslí, že může ovlivňovat životy, do kterejch mu nic není. Nic není černobílé a jednoduchý odpovědi na složitý otázky neexistujou. Nejde jen o křesťanství jako takové, ale o každou ideologii postavenou na dogmatech," říká frontman kapely Mikuláš.




Produkci, master a mix na svědomí Damián Kučera. Klip natočila kapela svépomocí. "Je to syrový, stejně jako realita protestů v Polsku, které jsme chtěli podpořit. Strajk Kobiet!" Není to zdaleka poprvé (a nejspíš ani naposledy),co se Homesick pouštějí do společenských témat. Stačí vzpomenout např. na song "Milo", v němž se opřeli do našeho prezidenta.

V srpnu si Homesick zahrají na festivalu Starák a na podzim by rádi atakovali kluby s novou deskou. Ta už je podle kapely hotová.



HOMESICK - Cardinal Wulf (DIY video supporting Strajk Kobiet)





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení