Iron Maiden ohlašují nové album. Co o něm dosud víme?

Vydáno: 19.07.2021 12:00 - Ondra Weisbauer

Podrobnosti kolem očekávané studiovky Iron Maiden jsou venku. "Senjutsu" - což lze volně přeložit jako "taktika a strategie" - má stopáž přes 80 minut a stejně jako jeho předchůdce "The Book Of Souls" bude rozděleno na dva disky.
V pořadí sedmnáctá fošna Iron Maiden, na kterou si fanoušci museli počkat, vznikala v Guillaume Tell Studiu v Paříži. V producentském křesle seděl Kevin Shirley, který s kapelou spolupracuje už od desky "Brave New World" (2000). Na koprodukci a většině nových skladeb se vyřádil zakladatel a mistr baskytary Steve Harris. Novinky se dočkáme už 3. září.




"Nahráli jsme toto album stejným způsobem, jako jsme to dělali na 'The Book Of Souls'. Napsali jsme píseň, nacvičili ji a pak ji hned nahráli, dokud jsme to měli v hlavě. Na nové desce najdete velmi komplexní a složité skladby, u nichž vyžadovalo hodně tvrdé práce, abychom je nahráli přesně tak, jak jsme chtěli, aby zněly. Bylo to náročné, ale Kevin je skvělý v zachycení podstaty kapely a myslím, že to stálo za tu námahu! Jsem velmi hrdý na výsledek a nemůžu se dočkat, až to uslyší fanoušci," promluvil o novince Steve Harris.

Nadšením nešetřil ani zpěvák Bruce Dickinson: "Album máme nahrané už od roku 2019, ale s vydáním jsme nespěchali, dokud jsme neměli pořádný cover art desky a naanimovaný klip. Pandemie to bohužel odsunula víc, než jsme měli v úmyslu, ale pryč se špatnými zprávami - deska je na cestě. Dočkáte se velmi rozmanitých a často i dlouhých skladeb, mezi nimiž najdete i takové, které byste mezi tvorbou Iron Maiden nejspíš nečekali. Doufáme, že to fanoušky v dobrém slova smyslu překvapí a potěší."

Iron Maiden - Senjutsu cover


Tracklist "Senjutsu" včetně stopáže skladeb:

1. Senjutsu (8:20)
2. Stratego (4:59)
3. The Writing On The Wall (6:13)
4. Lost In A Lost World (9:31)
5. Days Of Future Past (4:03)
6. The Time Machine (7:09)
7. Darkest Hour (7:20)
8. Death Of The Celts (10:20)
9. The Parchment (12:39)
10. Hell On Earth (11:19)



Iron Maiden – The Writing On The Wall (Official Video)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení