Radek Škarohlíd (Hentai Corporation): „Kiss jsou zlo. Počmáraní kocourci, co mají čtyři hitovky.“

Vydáno: 12.07.2021 13:35 - Petr Adámek

V oblíbené rubrice Ušní průplach našeho bratrského časopisu Spark dostal prostor Radek Škarohlíd, frontman pražských mizerů Hentai Corporation. Debatovalo se o cizí muzice a tenhle ničema v doprovodu věrného čtyřnohého tlustokožce, vydávajícího se za psa, nakládal jak pán.
"Kiss jsou zlo! Počmáraní kocourci, kteří mají asi čtyři hitovky. Jak jsem je ale vždycky fuckoval, tak jsem je nedávno musel aspoň trochu ocenit. Pouštěl jsem si videa z doby, kdy byli odmalovaní - tehdy jejich fanoušky přestaly bavit jejich počmáraný držky, tak si ksichty v rámci prodejnosti umyli a přišlo se na to, že jsou úplně odporní. Teda kromě Paula Stanleyho, kterej je hezkej chlap. A v těch klipech jezdí vysmátý v Cadillacích a lepí se na ně kundy, to jsem musel ocenit. Jinak jsou Kiss příšerně přeceňovaná kapela. Přijdou mi úplně dutý, nikdy jsem jim nepřišel na chuť," pustil se Radek bez respektu do slavné hardrockové bandy.




Hodně se kritizovalo, ale taky blahořečilo. "Pražský výběr jsou králové králů! Pro mě obrovská inspirace a nejlepší česká kapela všech dob. 'Straka v hrsti' je tak originální deska, že s tím měli jezdit světová turné a Frank Zappa jim měl kouřit čůra. Zappu mám moc rád, ale Pražský výběr je kult."

Muzikant prozradil i něco ze svých vlastních hudebních začátků. "Když mi bylo asi osm, zkoušel jsem hrát klasiku na akustickou kytaru. Skončil jsem ve třinácti kvůli fotbalu, a když jsem se pak v osmnácti vykašlal na fotbal, začal jsem řvát. Dodneška si nějaké akordy pamatuju. 'Stánky' bych bohužel pořád zahrál."


Radek Škarohlíd Hentai Corporation


Kompletní rozhovor, v němž Radek pálí ostrými i do Sabaton, Megadeth nebo Dymytry, najdete v červencovém Sparku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení