Jaké je nejčastěji používané slovo v textech Iron Maiden?

Vydáno: 11.07.2021 11:00 - Ondra Weisbauer

Během více než 40leté kariéry stihla kapela vydat 16 studiových alb, všeho všudy celkem 165 písní. To je sakra hodně slov. Čtěte dál a zjistíte, která jsou jejich nejpoužívanější.
Dle anonymního fanouška, který na Redditu zveřejnil graf 25 nejpoužívanějších slov v písních skupiny, je nejčastěji vyskytovaným slovem "know" čili "vědět". V těsném závěsu se za ním drží výrazy "now", "time", "just", "see" a "when". Samozřejmě jsou zde vynechané předložky, členy atd.




Zajímavým faktem je, že samotné slovo "know" se nevyskytuje v názvu žádné písně ani alba - nejblíže je tomu "The Great Unknown" z poslední desky "Book Of Souls". Níže přikládáme několik úryvků z písní, které dokazují, že autor grafu se ve svém výzkumu opravdu trefil:

"Now that I know that the right time has come" ("The Prophecy", 1988)

"When you know that your time is close at hand" ("Hallowed Be Thy Name", 1982)

"I know the moment's getting closer"
("The Assassin", 1990)

"What you see is not real, those who know will not tell" ("Brave New World", 2000)

"I didn't know if I was alive or dead... When you know that your time has come around... You know you'll be prepared for it" ("Dance Of Death", 2003)


Iron Maiden - Most common used word


PS: Dle mnoha údajných vodítek a domněnek fanoušků si pro nás Ajroni na 15. července chystají překvápko. Že by přišli po šesti letech s novou tvorbou? Zda se fans mýlí nebo nám kapela opravdu něco naznačuje, ukážou až příští dny.

PPS: Taky jste nejdřív tipovali slovo "time" nebo "death"?

Iron Maiden jsme se na šesti stránkách věnovali ve Fakkerovi 3/2020. Nechybí ani plakát. Časák seženete přes náš e-shop.


Iron Maiden F!



Iron Maiden - Hallowed Be Thy Name (Live at Long Beach Arena)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení