Jak se John Wolfhooker, the.switch, Insania, X-Core a Jake Loves Space těší na první koncert po lockdownu?

Vydáno: 21.06.2021 14:00 - Petr Adámek

Léto nakonec nebude až tak vypelichané, jak to ještě nedávno vypadalo. Festivaly proběhnou, často sice v komornější formě, ale hlavně že vůbec. Naopak v plné palbě to už o víkendu 25.-26. června rozbalí Chlístovský Hejk na Vysočině.
Ještě předtím jsme si lehce proklepli pětici kapel z line-upu: John Wolfhooker, the.switch, Insanii, X-Core a Jake Loves Space a poptali se jich, čím se poslední dobu zabývali a jak se po delším čase těší na pódium.
 

1. Kdy a kde naposledy jste hráli živě? Pamatujete si ještě vůbec pocit živého koncertu?

2. Jak se po takové době těšíte zpátky na pódium? Na co byste fans na Chlístovském Hejku nalákali?

3. Co je u vás nového? Jak jste využili čas bez koncertů?


 

JOHN WOLFHOOKER
Maťo (zpěv)

1) Naposledy jsme hráli naživo na rozlučce se svobodou našeho velmi dobrého kamaráda, kam jsme přijeli jako překvapení. Bylo to poprvé a asi i naposledy, co jsme měli 100% mužské publikum. (smích) Poslední klasický koncert proběhnul v září v Pardubicích. Byla to první show z naplánovaného tour, které se samozřejmě neuskutečnilo, protože pár dní nato se všechno zavřelo.

2) Nemůžeme se dočkat! Naše streamovaná live session nás hodně bavila, ale interakci s publikem a energii, kterou lidi posílají zpět, se to ani trochu nevyrovná. Na Hejku se můžete na nové i staré songy, špatný humor a moshpity. Filip vám ukáže pořádnýho chlísta, Aďo vám řekne, zač je toho hejk, no a Rony začal nedávno posilovat, takže je ještě víc sexy, než kdykoliv předtím. A to jsme si mysleli, že víc už to nejde.

3) Kromě jarního live streamu, jsme nedávno vydali nový song "Tidal Wave" s Benem Cristovao a do toho jsme navázali spolupráci s Championship Music. Mimo to jsme začali pracovat na nových věcech, které snad co nejdříve půjdou ven.

John Wolfhooker ft. Ben Cristovao - Tidal Wave (Official Video)
 

THE.SWITCH
Sthepa (zpěv)

1) Náš poslední koncert jsme hráli vloni 2. října na "domácí hroudě", tedy v Příbrami, kde má naše kapela kořeny. Bylo to v době znovu přituhujících opatření - publikum tedy mělo sedět a mít roušky. A opravdu mělo. Nejsme sice žádný rebelanti, ale bez mučení přiznávám, že koncert končil klasickou pařbou na parketu. Nijak jsme lidi neomezovali, ale ani nenabádali, aby pravidla porušovali. Jak rozpačitě koncert začal (to se ještě sedělo), tak skvěle skončil (totální pařba).

2) Strašně se těšíme - živý hraní nám hodně chybí. Mně osobně koncerty i po 25 letech hraní dodávají energii a chuť pokračovat, takže celá skupina jsme hodně strádali. Musím přiznat, že i po necelých třech dekádách naší existence jsme z toho koncertu lehce nervózní a svědomitě se na něj připravujeme. Těšit se můžete na zvuk, co ničí bubínky, riffy, co lámou žaludky, a pořádnou smršť energie!

3) Volný čas jsme využili produktivně - od začátku roku jsme vydali tři singly a na dalších pracujeme. Paradoxně nám nemožnost živého hraní dala čas a prostor věnovat se produkci novejch věcí. Zvolili jsme nový přístupy k závěrečný fázi tvorby - producenty jednotlivých singlů jsou výrazný osobnosti naší scény (Filip Vlček z John Wolfhooker a Damián Kučera ze Skywalker), naopak věrni jsme zůstali textům od Tomáše Tajchnera a zvukový mastering si po skvělé zkušenosti bere na starost seattlovský Troy G.

The.Switch - Skrytý místo (official lyric video)
 

INSANIA
Poly (zpěv, kytara)

1) Bylo to dlouhý, poslední koncert před 2. vlnou jsme hráli v září na festu u Ostravy, ale už ten byl postižen omezeními. Před námi vystupoval Richard Müller a kvůli obavám z Covidu nechtěl, aby se k němu kdokoliv cizí na přiblížil na 10 metrů, takže chystání našeho setu bylo maličko složitější. Nicméně teď už jsme odblaněni akcí 28. května v Brně Na Střeláku. Navzdory obávám proběhla akce skvěle, lidi přišli a máme opatrnej dojem, že všechno je znovu nastartovaný. Léto bude!

2) Je to silnej pocit být znovu s lidmi. Za sebe musím říct, že jsem tenhle tělocvik a adrenalin už potřeboval jako koza drbání. Člověk doma hnije, leniví a skoro se mu po takové době už nikam nechce. Koncerty mě ale nakopnuly fyzicky i mentálně. Dokonce jsem pozoroval, že jsem po prvním koncertě začal s okolím komunikovat v rozvitých větách.

3) Průběžně jsme pracovali na novém albu asi jako většina kapel. Díky Covidu ho stihneme vydat o něco dřív. Bude se jmenovat "GRRRotesky", ale to je ještě tajný. (smích)

INSANIA – Bomba v kabaretu (video, singl 2020)
 

X-CORE
Lavi (kytara)

1) Poslední akce proběhla v našem rodném Znojmě 5. září na X-Festu, který pořádáme skoro každý rok, protože doma je prostě doma. Přišla fakt jeba lidí, pač bylo všem jasné, že půjde o jednu z posledních možností si vůbec zahrát/zapařit na koncertě, než na podzim přišlo, co přišlo.

2) Hejk bude bomba, všichni to tam máme rádi a rádi se tam vracíme! Taková naše srdcovka! Šíleně se těšíme, až vybalíme nové věci naživo! Přece jen jsme skoro rok nikde nehráli a všichni jsme z toho byli frustrovaní - my i pořadatele akcí.

3) Povedlo se nám udělat nové dva songy i s klipem - "Česká scéna" a "Nejsi nic", kde jsme si vzali do úst komerci a pak naše anti-fanoušky. Nyní makáme na novém CD, které bychom chtěli příští rok vydat. Měl by to být stále náš styl, jen zřejmě přitvrdíme. Určitě si chceme udržet nás styl a zůstat metalrap, jak to cítíme.

X-CORE - Nejsi nic (Oficiální videoklip)
 

JAKE LOVES SPACE

1) Naposledy jsme hráli živě v únoru 2020 s Marinou, Blitz Union a Lustborn v Praze ve Futuru. Bohužel to nebyl ničím neobvyklý koncert, hráli jsme jako první kapela, takže na nás nepřišlo tolik lidí jako na ostatní.

2) Na pódium se po takové době neskutečně těšíme. Tu výměnu energie s lidma před pódiem milujeme. Taky jsme během Covid pauzy dali dohromady úplně novej a vymazlenej zvukovej systém, takže zvuk bude tentokrát totální špička. Lidi bychom určitě nalákali na nový skladby, který jsme za poslední půlrok vydali. Jedna z nich, "Earthquake", se dostala do druhýho největšího metalovýho Spotify playlistu na světě (New Metal Tracks). Taky jsme se o jednoho kytaristu/zpěváka rozrostli, což nám dává větší prostor pro dynamiku projevu. A v neposlední řadě s nama dá feat. náš kámoš Deez.

3) Během volného času jsme se hodně věnovali novým skladbám a PR kapely, který se nám určitě vyplatilo skrz ty Spotify umístění. Taky jsme se snažili udržovat pravidelnější kontakt s fanoušky přes naše mini příběhy.

Jake Loves Space - No More (Official Music Video)


Do středy 23. června soutěžíme o 2x2 vstupenky na festival. Zkusit štěstí můžete tady.


Chlístovský Hejk


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení