Nightwish představili nového basáka

Vydáno: 31.05.2021 09:50 - Ondra Weisbauer

Pro všechny fanoušky musel být na začátku roku šok, když Marco Hietala nečekaně oznámil svůj odchod z Nightwish i veřejného života hudebníka. Jinak tomu nebylo ani u kapely, jak dodává hlavní myslitel Tuomas Holopainen.
"O tom, že opouští kapelu, nám Marco řekl vloni v prosinci. Přestože byl o svých pocitech a problémech velmi otevřený, byla to pro nás velká rána a dalo by se říct, že i překvapení. Několik dní jsme byli skoro přesvědčení, že to současně znamená i náš konec. Vážně jsme se vzájemně ptali: 'Tak takhle to skončí? Už je to tady?' Chtělo to nějaký čas přemýšlení, než jsem si uvědomil, že tahle pětadvacetiletá jízda ještě neskončila. Stále máme co nabídnout a věřím, že pořád dokážeme tvořit nový materiál. Když padlo rozhodnutí, nebylo tak těžké najít nového basáka. Změna sestavy je těžká vždycky a nějakou dobu potrvá si zvyknout, ale my to zvládneme," prohlásil Tuomas.




Novým baskytaristou (minimálně pro chystanou tour "Human. :II: Nature.") se stává finský rodák a basák powermetalistů Wintersun, Jukka Koskinen. Odchod Marca má však vliv i na setlisty koncertů, protože kromě basy ovládal hudebník i zpěv. "Spousta skladeb jako 'The Islander', 'While Your Lips Are Still Red' a nebo 'Endlessness' z nové desky si nelze bez Marca ani představit. Strávili jsme nějakou dobu ve zkušebně, než se nám povedlo některé z Marcových pasáží předělat. Ještě to musíme doladit, ale myslím, že to nakonec může fungovat," dodal Holopainen.



Nightwish - While Your Lips Are Still Red

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení