Caleb Shomo z Beartooth nabádá k diskuzi o depresích

Vydáno: 17.05.2021 19:55 - Dominik Šidlo

Neustále omílané téma mentálního zdraví a sebevražd vnímáme všude kolem sebe. Stále ho ale není dost, stále se najdou tací, kterým se nedostává pomoci.
I Caleb si prošel svým a z mnoha traumat se dodnes vypovídává ve svých písních pro Beartooth. A ke zpovědi chce přimět i ostatní: "Hrozně těžce se o depresích mluví, není to příjemné a není to obvyklé téma, o kterém byste mluvili. Když myslíte na sebevraždu, ovládá vás zaběhnutý pocit, že si všichni myslí, že jste úplně mimo, i já jsem to takhle měl."

"Pro mě osobně bylo nejtěžší najít někoho, komu se můžu otevřít se svými pocity. A časem jsem se zbavil dojmu, že si všichni myslí, že jsem šílenec. A to je důležité, protože když si podobným stavem procházíte, myslíte si, že jste jediná osoba, která se takhle cítí. Realita je ale jiná a jakmile se najdete v komunitě, která prožívá věci stejně, je mnohem snazší se s čímkoliv podobným vypořádat," pokračuje Caleb.

I my si tímto článkem dovolujeme apelovat na každého, kdo se cítí mizerně, aby se svěřil a našel si pomoc. Podobnými trablemi si opravdu prochází víc lidí, než si umíte představit, i když se tomu tělo brání a chce člověka nechat samotného v uzavřeném akvárku bez přívodu vzduchu. A v momentě, kdy se zbavíte toho pocitu samoty a odtržení, začne se pomalu rýsovat cesta ze sraček zpátky na světlo. Pro každého.

Jako motivaci a průvodce si můžete vzít právě příchozí album Beartooth, které spatří světlo světa 25. června. Bude se jmenovat "Below" a venku už má několik songů, které stojí za poslech! S trochou štěstí si ho v Evropě budeme moci poslechnout i naživo, neboť Beartooth na začátek roku 2022 chystají spolu s Motionless In White evropskou šňůru.


Beartooth - The Past Is Dead (Official Music Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení