VIDEO: Rise Against upozorňují na krušnou realitu amerického snu

Vydáno: 14.05.2021 10:00 - Ondra Weisbauer

Vydání deváté desky punk rockových buřičů Rise Against nese datum 4. června, a proto nastala ideální chvíle, jak na "Nowhere Generation" nabudit a upozornit novým songem. "The Numbers" poukazuje na důležitost ozvat se, když je to nutné.
Rise Against vždycky uměli uhodit hřebík na hlavičku a pomocí silně působících klipů i vážných textů doufali, že poukáží na vše špatné ve světě. Při natáčení klipu k novému singlu "The Numbers" spojila kapela své síly s americkým uměleckým kolektivem Indecline složeným z graffity umělců, filmařů, fotografů, aktivistů a rebelů na plný úvazek, aby vytvořili vhodně provokativní vizuál odpovídající intenzitě skladby. Tudíž není překvapením, že zde najdeme značné zobrazení protestujících demonstrací, pochodů i následných zásahů policie.

K poselství klipu promluvili samotní Indecline: " 'The Numbers' dal našemu kolektivu příležitost nejen pracovat s kapelou, ke které jsme vzhlíželi od jejich raných nahrávek, ale také šanci vytvořit ten druh silného vizuálního obsahu, jehož cílem je inspirovat a vzdělávat. Kromě pouhého předvedení protestních hnutí má toto video sloužit jako připomínka toho, že všichni žijeme ve zlatém věku odporu a potřebujeme využít svých privilegií k tomu, abychom táhli provaz opačným směrem. Když je příležitost něco dokázat, udělejte tak!"

Základní myšlenku amerického snu chápe asi každý - pomocí tvrdé práce a píle se může každému podařit dosáhnout výrazného společenského vzestupu a zbohatnutí, zkrátka se dostat z nuly na vrchol. S vidinou amerického snu by však měl platit i fakt, že pozdější generaci mladých lidí by se mělo dařit víc, než rodičům - což ovšem není pravda a od konce 2. světové války se úspěch nad rodiči pozvolna snižuje. Dle frontmana Tima McIlratha se v nové desce dočkáme právě témat "příslibu a reality amerického snu, vůči generacím Y a Z (lidé narození po roce 1982), ale i velké politiky a ekonomické nestability obyvatel USA".


Rise Against - The Numbers

Rise Against - Nowhere Generation

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení