Z klávesáka fenomenální zpěvák. Tankian vzpomíná na začátky v Soil

Vydáno: 02.04.2021 10:20 - Milan Říský

K System Of A Down neodmyslitelně patří hlas Serje Tankiana. Sice s ním na posledních turné tu a tam dost bojuje (před minulým pražským koncertem mu s hlasivkami pomáhal dokonce místní hlasový odborník), přesto je stále jedním z charakteristických znaků americko - arménské čtveřice.
Teď čerstvě vydal Serj EP "Elasticity" a zapomínal na své začátky, tehdy ještě v kapele Soil, ze které později vzešli System Of A Down. "Soil byla omáčka, ve které se vařili SOAD. Z naší předchozí kapely jsme si do SOAD přinesli epileptické prvky a celé to trochu víc vyleštili a písně dostaly tradičnější podobu," vzpomíná na ranou éru.

Nové album Serje Tankiana seženete ve Sparkshopu.

"Nepovažoval jsem se za zpěváka, začal jsem jako klávesák. Nikdy jsem nestudoval hudbu a myšlenka zpěvu se u mě vždy točila kolem zajímavých zvuků, jako by to byl spíš nástroj. Takže jsem se sám sebe ptal, jaké zvuky bych měl dělat, když hraje kytara. Nemyslel jsem na text, ale co budu dělat s hlasem. Nikdo mě neučil, že do určité stopáže mám vměstnat určitý počet slov, chtěl jsem ze sebe dostat všechno. Takže to znělo jako "Rat-ta-ta-ta-tat". Ve škole by mě pravděpodobně naučili zpívat lépe už od prvního dne. Hlas jsem neměl skvělý, ale když strávíš cvičením jakéhokoliv svalu dostatek času, tak se zlepší, ne?" dodává Serj o jehož kariéře nedávno vyšel i dokument Truth to Power.


Serj Tankian - Electric Yerevan (Official Video)





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení