Paul Stanley z KISS: „Nevidím důvod, proč bychom měli nahrávat další hudbu“

Vydáno: 03.04.2021 11:35 - Ondra Weisbauer

Paul Stanley má k vydávání nové hudby v případě revolučních, starších a dnes již prostě klasických kapel poměrně svérázný názor - nová hudba často není odměnou pro kapely ani fanoušky. Co si o tom myslíte vy?
Poslední novou hudbu vydala kapela v roce 2012 na dvacáté fošně "Monster", a jak to vypadá podle slov frontmana Paula Stanleyho, nejspíš to tak už zůstane: "Většinou, když vydávají osvědčené kapely nová alba, fanoušci si je poslechnou, ale pak stejně upadnou v zapomnění, protože se vrátí ke starší tvorbě. Nové desky musí zrát, nemají tu patinu, která se tvoří, když se album váže na určité období nebo události v kapele, a zkrátka jim chybí věk."




"Když uvidíte třeba v televizi nějaké koncertní video a vypnete zvuk, pokaždé je poznat, když hrají novou píseň, protože lidé tak neblázní. Většina jich strne nebo prostě zvolní, protože ji nezná tak jako hity. Lidé vždy chtějí, abyste udělali nové album, ale pak řeknou: 'To je skvělé, ale teď zahrajte své hity.' Takže upřímně řečeno, v tomto okamžiku to pro kapelu není skutečná odměna a pokud jde o nahrávání více materiálu KISS, tak nějak nevidím důvod. Myslím si, že poslední dvě alba jsou stejně dobrá jako všechno, co jsme nahráli, ale pochopitelně je to jako nové víno. Prostě nezestárlo. Ale kdybychom nakonec chtěli nahrávat hudbu, uděláme to. Ne kvůli pěnězům, ale kvůli sobě. Takže nikdy neříkejte nikdy."

Co si o tom myslíte vy? Posloucháte u několik desetiletí zavedených kapel hlavně staré, nebo nové fláky?


Kiss - I Was Made For Lovin' You

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení