Nová fošna Helloween klepe na dveře, pořiďte si ji už teď!

Vydáno: 26.03.2021 11:00 - Redakce

Výbuch se blíží! Německá heavymetalová legenda Helloween vydá 18. června zbrusu nové eponymní album. A co je zásadní, sešla se u toho nejsilnější sestava všech dob. Horké zboží, které bude kometou letošního metalového trhu nahrávek, seženete už teď za bezkonkurenční cenu ve Sparkshopu.


Helloween nenapodobili řádku dalších velkých metalových jmen, nepohřbili vlastní budoucnost pod nánosem nezvladatelných osobností, naopak jedou dál a nabízí novou porci esence heavymetalové geniality.


Deska "Helloween" je uměleckým dítětem téměř celé sestavy současných Helloween. Kromě tradičních mistrů pera Hansena, Weikatha nebo Derise, se na novinkovém albu podíleli i kytarista Sascha Gerstner a basák Markus Grosskopf. Naši kolegové ze Sparku už měli šanci nové album slyšet a nasát jeho genius loci při distanční listening session a rozhovoru.


Pro někoho bude možná překvapením, že jediným příspěvkem Kaie Hansena je singlová skladba "Skyfall", která vyjde už 2. dubna, ale při bližším ohledání začne být jasné, že jde o opus magnum titána heavymetalového ranku, který dodal do songu i svůj osobitý hlas.

Nová kolekce ale není jen o tradičním speed/heavy koření, jedna ze skladeb, která pochází z dílny Michaela Weikatha jde na dřeň, a jiskří groove metalem. I lyrická stránka je vzrušující koktejl, nechybí kyanid, roboti, vesmírné dálavy, ale také obyčejná story o tom, jak si ráno uvaříme kafe, a chceme přežít další těžký den.

Dilema, jak budou vypadat vokály, se nakonec rozseklo ke spokojenosti obou mistrů svého řemesla. Michael Kiske i Andy Deris se dělí o pěvecký post spravedlivě, a mnohdy reagují na své verše v rámci jedné skladby.

Pokud v dnešních dnech hledáme kotvu, a pomyslný happyend, s Helloween ho určitě najdeme. Díky spouštěči Pumpkins United našla kapela balanc a jistotu, že nové album má smysl. Brzy bude na světě, a vy ho můžete mít doma už za chvíli. Spark navíc chystá číslo zasvěcené Helloween, a v něm totální ovládnutí plakátů německou sedmihlavou saní.

"Skyfall": Teaser Trailer, New Single Out April 2nd, 2021| HELLOWEEN




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení