Zemřel Radim Pařízek, lídr a bubeník Citronu

Vydáno: 03.03.2021 14:00 - Ondra Weisbauer

Ve věku 67 let odešel hudebník a podnikatel Radim Pařízek. Známý byl zejména díky působení v hardrockové kapele Citron.
Smutná zpráva se objevila ve středu 3. března na facebookovém účtu kapely. "S těžkým srdcem a slzami v očích jsme dnes přijali zprávu, že Radim Pařízek zemřel. Stalo se tak dne 2. 3. 2021 v 18:45. Radim podlehl komplikacím, které byly spjaty s jeho nedávnou operací. Upřímnou soustrast rodině a všem jeho blízkým. Radime, za celý Citron ti děkujeme! Navždy budeš s námi."

Do tehdejšího blues rockového Citrónu (tehdy s dlouhým "ó" pozn. redakce) dostal nabídku na post bubeníka v roce 1979. Od roku 1982 převzal kapelnické otěže po odchodu většiny členů a vedl skupinu spolu s kytaristou Jiřím Schmutzem. Kapela pod jeho taktovkou absolvovala úspěšné turné po Evropě i USA, prodala více než 1 milion desek a v roce 1987 získala Zlatého slavíka.

Neméně úspěšný byl v oblasti podnikání. V roce 1998 založil Radio Čas, jednu z nejposlouchanějších stanic na Moravě a ve Slezsku. Kromě toho byl zapojen i do dalších rozhlasových a televizních projektů, např. Rádio Čas Rock, Rádio Dálnice a televizní stanice Relax a Rebel. Úspěchy slavil mimo jiné i na poli závodního jachtingu, kde získal řadu cenných kovů i na mezinárodní scéně.

Upřímnou soustrast rodině a všem jeho blízkým. 


"Nás na křídlech andělů
Touhy ženou dál a výš
Nás na křídlech dalších dnů
Vzhůru až ke hvězdám"


CITRON: Na křídlech andělů

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení