Další festival ztracen. Francouzský Hellfest se letos ruší

Vydáno: 22.02.2021 14:10 - Milan Říský

Po nedávném odkladu prestižního anglického Glastonbury jsme vznesli otázku, jestli nezačíná být festivalové léto v ohrožení. Teď je sezóna bez velkých akcí zase o něco reálnější, jelikož z festivalové mapy roku 2021 zmizelo další velké jméno.
"Doufali jsme v to nejlepší, ale přichází to nejhorší. Nejistota kolem zdravotní situace a vládní nařízení nás nutí zrušit letošní ročník Hellfestu," oznámili pořadatelé. Upozornili na fakt, že jednali s tamější vládou a 18. února dostali podmínky, za kterých se může akce v létě (termín byl 18. - 20. června) konat. To je maximálně pět tisíc sedících lidí v rozestupech. "Nechceme vinit vládu, uvědomujeme si, že zdravotní situace vyžaduje opatrnost. Toto opatření je víceméně stejné jako loni, což znamená mrtvé léto pro festivaly a kulturu obecně," dodali organizátoři, kteří zároveň vyzvali fanoušky, aby si lístky nechali na příští rok, pokud jim to finanční situace dovoluje.

Letos se ve Francii měla předvést zvučná jména jako System Of A Down, Faith No More, Deftones, Dropkick Murphys, Puscifer, Volbeat, Korn, Judas Priest, Deep Purple i menší hvězdy jako Frank Carter, Airbourne, Jinjer, While She Sleeps a mraky dalších. Hellfest by měl proběhnout v roce 2022 v termínu 17. - 19. června.



Hellfest 2018 - Aftermovie (by Smooth Record)




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení