Superlove interview: „Láska není něco, co by naši kapelu definovalo“

Vydáno: 25.02.2021 11:45 - Mates Krč a Petr Adámek

Nováčci na scéně Superlove přišli v listopadu se svým první eponymním EP. Co pro ně vlastně znamená láska, kde berou inspiraci pro svou rozmanitost a co bude jejich hlavním cílem po skončení pandemie? O tom jsme hodili s kapelou pokec.
Váš styl nazýváte jako noise-pop. Zkuste svůj styl a hudbu popsat někomu, kdo nemá dostačnou fantazii na to, aby si pod označením noise-pop něco představil.

Hlasitou část naší hudby reprezentují kytary a další tvrdé prvky v naší hudbě, tu popovou zastupují elektronické linky, melodie a obecně digitálně vytvořené části. Vždycky budeme chtít být kapelou, která se snaží objevovat a spojovat tyto části do sebe.

 

Kdo váš hudební vkus ovlivnil nejvíc? V některých skladbách je slyšet vliv Don Broco nebo třeba Muse.

Nejvíce nás ovlivnily kapely jako Enter Shikari nebo Biffy Clyro. Když jsme založili Superlove, hodně jsme se nechali inspirovat i zmíněnmi Don Broco, ale v posledních letech se přikláníme vlivem spíše ke skupinám jako The 1975 nebo Tennyson.

 

Vaše EP je krásně rozmanité a barevné. Melancholie ve skladbě "Bruce", djentový riff v "THINK ABT U", chytlavá rádiová melodie v "Life Is Great" nebo superchytlavý refrén v "Untouchable". Na pět písní se toho děje opravdu mnoho. Bylo vaším cílem ukázat rozmanitost a rozsah vašich schopností?

Ano, to byl přesně náš cíl! Nahráli jsme EP, abychom lidem dali skutečný obraz toho, kdo jsme. Singly, které jsme vydali již dříve, jsme vypustili ven, abychom zjistili, jaká na ně bude reakce. V té době jsme nevěděli, jakým směrem se přesně chceme ubírat. Proto jsme do naší hudby zapojili spoustu elementů a s další hudbou je budeme chtít ještě více rozvíjet.SuperlovePojďme mluvit o lásce. Zdá se, že samotný termín má pro vás velký význam. Slovo "love" se nachází jak v názvu kapely, tak i první písni. Když řeknu "láska", co pro vás pojem znamená?

Upřímně, nikdy nebylo našim záměrem, aby byl tento pojem součástí naší kapely. V názvu jsme chtěli být hodně pozitivní. A shodou náhod se stalo, že stejné slovo je i v názvu první skladby. Téma lásky se určitě objeví v naší další hudbě - hlavně proto, že je to podstatná část našich životů. Ale není to něco, co by mělo definovat kapelu.

 

Vaše nahrávka vyšla v listopadu na pátek třináctého. Nejste pověrčiví?

Rád bych řekl, že jsme vybrali toto datum proto, že údajně přináší smůlu a my to chtěli prozlomit. Ale o termínu vydání rozhodla spíš vyšší moc.

 

Jak vnímáte recenze v médiích? Zajímá vás to vůbec?

Bylo opravdu zábavné odpovídat na zajímavé otázky ohledně naší kapely a seznamovat se s novými lidmi, kteří teprve zjišťují, kdo vlastně jsme. Přečetli jsme si několik recenzí a přišlo nám až bláznivé, jak detailně dokázal někdo naši hudbu rozebrat. Je to určitě zajímavé, ale nijak to neovlivní hudbu, jakou budeme v budoucnu dělat.

 

 

V minulosti jste sdíleli pódium s kapelami jako Roam, Dream State, Stand Atlantic a dalšími. Jaká je pro vás zatím nejpamátnější tour nebo koncertní zážitek?

Naše poslední tour právě s Roam bylo skvělé, protože na jednotlivé koncertní štace chodili fanoušci, kteří nám tvrdili, že přijeli jen kvůli nám. Jsme stále hodně neznámí a jsme zvyklí, že nás lidi na akci teprve objeví. Že na nás chodili fanoušci po celé Velké Británii, to bylo neuvěřitelné.

 

Co chystáte dál? Čekáte na dobu po covidu, abyste se na to zase pořádně vrhli?

Budeme hodně psát. Jen za poslední rok jsme napsali spoustu skladeb a chceme co nejvíc rozšířit náš repertoár. Vyrazit na turné je naše nejvyšší priorita, abychom se představili lidem, kteří nás objevili právě v této době a nemohli nás vidět naživo.

 

A co Brexit? Je i ten velkou komplikací pro muzikanty, kteří chtějí koncertovat v zahraničí?

Je těžké odhadnout, jak složité bude pro skupiny z Británie vyrazit na tour po Evropě. Zatím jsme neměli šanci zahrát si mimo naši zemi, ale doufáme, že to nebude až tak složité.


Superlove - Think ABT U (Official Music Video)
 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení