„Vyhubte náboženskou rakovinu!“ hřmí Nergal z Behemoth kvůli zákazům potratů

Vydáno: 06.02.2021 11:20 - Dominik Šidlo

Adam Darski známý spíše jako Nergal se s vyjadřováním na sociálních sítích k aktuálním problémům nikdy nemazal. Teď se (znovu) pustil do svojí vlády.
Polsko totiž docílilo téměř úplného zákazu potratů. Frontman Behemoth se do vlády opřel a nazval jejich jednání jako "náboženskou rakovinu".

Zákaz potratů byl vydán vloni v říjnu, což vyústilo v protesty po celé zemi. Koncem letošního ledna byl pak uveden v platnost. Suma sumárum jde o to, že potrat si můžou nechat provést pouze ženy, které otěhotněly následkem znásilnění, incestu nebo je-li těhotenství matce nebezpečné.

Nergal nenechal situaci plavat a na svém Instagramu se k ní řádně vyjádřil následovně: "Vracíme se zpátky do obskurní a děsivé středověké minulosti. Od teď, mé milé ženy, jste v očích polský politických lídrů pouze chovným nástrojem v jejich přísném katolickém diktátu. Nemáte ani kontrolu nad svým vlastním tělem."

"Co můžeme dělat? Bitva je sice prohraná, ale válka bude vyhrána těmi, kdo myslí dopředu. Nevzdávejte svůj boj, rozšiřte slovo, promluvte a podpořte tím polské ženy v jejich vytrvalém boji. "Vyhubte náboženskou rakovinu! Srát na systém!"

Polsko máme hned za hranicemi, tohle by určitě mělo zajímat i nás.


Behemoth - Bartzabel (Official Video)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení