FOTO: První virtuální festival z rukou Rock for People se vyvedl na jedničku

Vydáno: 01.02.2021 11:40 - Dominik Šidlo

Pochybnosti, nedůvěra a rozpačitost. Před spuštěním festivalového experimentu Rock for People in the Game se nám hlavou honila jistá skepse. Stačilo ale pár vteřin a byla nekompomisně rozmetána.
ROCK FOR PEOPLE IN THE GAME

DATUM:
31. 1. 2021
LOKALITA: online
LINE-UP: CROWN THE EMPIRE, THE DEVIL WEARS PRADA, MISSIO, NOTHING BUT THIEVES ad.
HODNOCENÍ:
95 %

Rock for People In The Game se uskutečnil jako alternativa zrušeného ročníku RfP 2020. Ve formě online hry nám pořadatelé ve spolupráci s Confer-O-Matic naservírovali to nejlepší, co lze v aktuální době zákazů dostat. A ať jsme hledali, jak jsme hledali, nikde ve světě jsme nenašli nic podobného virtuálnímu hudebnímu festivalu. Tak jako tak RfP zbořili hned několik rekordů.

Náplní čtyřhodinového programu byly záznamy koncertů kapel, které bandy nahrály přímo pro tuto příležitost, takže jsme mohli slyšet pozdravy do Čech i výzvy k moshpitu. Představili se například Crown The Empire, The Devil Wears Prada, Redzed, Nothing But Thieves nebo Missio.

Virtuální svět byl rozdělen na dva servery, obsahem se od sebe však nijak nelišily. První o kapacitě 1500 byl vyprodán, druhý k tomu měl velmi blízko. Mimo hudbu se návštěvníci mohli vyřádit na atrakcích v podobě bludiště, ruského kola, pláže, Red Bull stánku nebo ToiToiek, a to za chůze či za letu, vypili-li křídla dávající nápoj. Dále pak bylo možností hledat schované bedny, jejichž nalezení odkrylo jedno písmeno z kódu, který zaručoval 80% slevu do e-shopu RfP.

Rock for People In The Game 2021
Nejčistší toi-toiky široko daleko


Celkový dojem z akce je velmi pozitivní. Moshpity, circle pity, wall of death... tohle všechno se dalo vyzkoušet. Nechyběly ani tradiční hlášky "je čerstváá, není čerstváá", "rubyyyy, hoooovno" nebo "začínááá noooc! drž hubu!". S trochou fantazie a snahy doma před monitorem jste mohli zažít i bolesti zad, modřiny a bahno. A kde jinde najdete moshpit, kde vám po hlavě budou běhat jiní fanoušci a další budou lítat kolem vás? A naopak, pokud by vás snad ostatní návštěvníci štvali, mohli jste je ze svého zorného pole vymazat a užívat si festivalovou náladu sami.

Z technické stránky se akce povedla na výbornou. Ať už šlo o stabilitu serveru, konverzace přes webkamery či samotné přenosy koncertů, celý tým organizátorů a podpory vše zvládl perfektně. I propojení s internetovým prohlížečem a možnost přímo nakupovat z e-shopu byla vychytaná. Do příště IT tým určitě zmákne vytunit detaily, jako bylo občasné propadávání skrz mapu nebo nefunkčnost některých funkcí chatu. 

Dokud vláda nepovolí nařízení, která pořádání skutečných festivalů omezují, budeme si na virtuální akce asi muset zvykat. Bez nadsázky ale tvrdíme, že budoucnost událostí v tomto stylu si dokážeme představit, pokud dosáhnou alespoň takové kvality, jako předvedla parta RfP. A ať už se situace s reálnými fesťáky vyvine jakkoli, doufáme, že si organizátoři alespoň jednou ročně vzpomenou a naservírují nám i tu virtuální.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení