Dave Grohl: „Stále se mi zdá o Nirvaně, zpívat Kurtovy skladby ale nechci“

Vydáno: 27.01.2021 20:30 - Mates Krč

Od roku 1994 je neodmyslitelnou součástí Foo Fighters a s kapelou odjel stovky a stovky koncertů. Sny o vystupování s Nirvanou ho ale stále provázejí. I po více než čtvrtstoletí.
Dave Grohl v rozhovoru pro Classic Rock uvedl, že kromě občasného hraní doma a pár vyjímečných vystoupení se s muzikou Nirvany nikde neukazuje. I přesto ho ale často provázejí sny, jak se svou první velkou kapelou stojí na pódiu a hraje největší hity. "Čeká na nás velká aréna a je před námi koncert. Je to ale jen připomínka toho, že muž, který všechny ty skvělé skladby napsal, již není mezi námi. Jsou to hořkosladké připomínky."




"Nelíbilo by se mi zpívat songy, které zpíval Kurt. Rád si je zahraji doma na bubny. Taky je moc rád hraji společně s Kristem Novoselicem, Patem Smearem a dalšími zpěváky," odpověděl Grohl na otázku, jestli by si dokázal představit proměnit své sny ve skutečnost.

"Několikrát do roka se mi zdá, že za mnou přijde Kurt a řekne něco jako 'hej, za hodinu máme koncert'. Tyto sny mě provází celé ty dlouhé roky od jeho smrti," doplnil.

Už 5. února vydá Dave Grohl se svými Foo Fighters novou desku "Medicine at Midnight", kterou si už teď můžete předobjednat v eshopu Sparku.



O Nirvaně a jejím odkazu 25 let po Kurtově smrti, známých i neznámých vzpomínkách jeho okolí, jsme psali ve Fakkerovi 4/2019. Pořídíte ho na pár kliknutí v našem eshopu.

Nirvana F! 2019


Nirvana Reunion - Call Jam 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení