Samopal, těremin nebo triangl. Poslechněte si neobvyklé metalové nástroje

Vydáno: 30.01.2021 10:00 - Ondra Weisbauer

Myslíte si, že už jste viděli a slyšeli všechno, a nic vás nepřekvapí? Právě pro vás je určena přehlídka nástrojů, které byste začleněné v metalu nejspíš nečekali!
Těremin
Dnes již sto let starý hudební nástroj, který zní i vypadá, jako byste při něm vyvolávali ducha. Je tvořen dřevěnou skříní se dvěma anténami a ovládán pouze pohybem paží, dlaní a prstů, aniž byste se ho dotýkali. Jestli znáte někoho, kdo na něj umí, uctívejte ho jako boha, protože je to fakt machrovinka. Níže máte přiloženou Nirvanu v podání hudebníka Roberta Meyera.

Nirvana - Smells Like Teen Spirit (Theremin Cover)

Triangl
No neříkejte, že jste neměli touhu popadnout triangl a vohulit s ním pořádný metal? Minimálně Stevu Terreberrymu se to povedlo a to rovnou při předvádění ikonické skladby "Through The Fire And The Flames" z dílny Dragonforce.

DragonForce: Through The Fire And The Flames covered by Stevie T (triangle edition)

Stylofon
Slyšeli jste někdy o stylofonu? Tahle elektrická mrška má možná jen pár centimetrů, ale dokáže ze sebe vyloudit hotové divy. Díky peru dotýkajícím se políček kovové klávesnice se uzavírá obvod elektrického oscilátoru a ten vydává zvuky. Jestli se nevyznáte v elektrotechnice, vůbec nevadí, radši si pustťe třeba Rammstein v podání Youtubera známého jako "maromaro1337".  


Rammstein - Sonne (Stylophone Cover)


Automatické pušky, pistole i tank
O Youtuberu známém jako "Gun Drummer" jsme tu psali už mnohokrát, ale pokud jste o něm pořád neslyšeli, tak už si ho sakra pusťte! A nezapomeňte: "Zbraní není nikdy dost."

SLIPKNOT TANK COVER (People=Sh*t) by Gun Drummer


Harfa

Jestli si myslíte, že harfa je vhodná jenom pro malé baculaté andělíčky někde na nebi, nemůžete být dále od pravdy. Dvojčata Camille and Kennerly Kittové jasně dokazují, že "harp metal" existuje a má své příznivce po celém světe. Mrkněte třeba na jejich vymazlený cover Black Sabbath. 

BLACK SABBATH "Iron Man" - 2 Girls 3 Harps (Harp Twins) HARP METAL


Bonus: Rob Scallon
Tak tenhle frája je živoucím důkazem toho, že djent jde zahrát opravdu na všechno. Nemá cenu tady vypisovat všechny nástroje, které Rob ovládá, protože bychom tu byli do zítra. Ať to má strunu jednu, nebo milion, jedná se o nejexotičtější, či nejstarší nástroj v historii lidstva - on s ním rozhodně umí hrát! V ukázce na vás čeká tradiční indický sitár.

Sitar Metal


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení