Peter Tägtgren končí v Lindemann. Till bude hledat novou sestavu

Vydáno: 13.11.2020 16:45 - Ondra Weisbauer

Je pátek třináctého a jestli patříte mezi pověrčivce, kteří se celý den obávali, že se nějaká ta předpověď neštěstí naplní, měli jste bohužel pravdu. Duo Lindemann, jak ho známe, se rozpadá. Skupina to oznámila 13. listopadu na svém Faceboku.
V současné době pracují oba hudebníci na vydání živáku z jejich poslední letošní show z Moskvy. DVD vyjde na jaře 2021. Důvodem ukončení plodné spolupráce jsou vlastní samostatné plány do budoucna, na které by zkrátka nebyl dál čas. Nesmíme zapomenout na to, že Peter Tägtgren je stále frontmanem kapel Hypocrisy a Pain. Projekt pod jménem Lindemann bude podle oznámení na síti nadále pokračovat pouze pod taktovkou zpěváka Tilla Lindemanna. Nové sestavy se prý dočkáme v budoucnu.



Zpěvák Till Lindemann a multiinstrumentalista Peter Tägtgren makali na kontroverzním industriálním projektu známým svou neskrývanou perverzí v textech i klipech, už od roku 2015. Za dobu pěti let stihli nahrát dvě alba plná rozličných témat, ve kterých nemohla chybět touha po zlatém dešti pršícím z vlhké k*******, transsexualita, láska k macatým slečnám, sadomasochismu a drogám. Většina z vyjmenovaných choutek hrála prim na první desce "Skills in Pills", vydané v roce 2015, ale kontroverzním tématům se muzikanti nevyhýbali ani na loňské "F&M". Ať už se Till snažil cíleně šokovat, nebo jen vyjmenovával vysněný romantický večer, zabíralo mu to a fans jeho hlavní kapely Rammstein mu na projekt sedali, jak moucha na teplé výkaly.

Nemůžeme opomenout ani dvorního režiséra Zorana Bihaće, bez jehož ikonických klipů plných krve, nahoty a často naprosto šílených konceptů, by projekt zdaleka neměl takový úspěch. Jestli potřebujete někoho, kdo se do hloubky ponimrá ve vašich zvrácených myšlenkách a natočí z nich dokonale bláznivý klip, Zoran Bihać je váš člověk.



Exkluzivní rozhovor se Zoranem Bihacem o klipech Lindemann i Rammstein a osobě Tilla Lindemanna celkově najdete v lednovém Fakkerovi. Kromě toho i recenzi a plakát Lindemann. Číslo si objednejte přes náš eshop.

Lindemann F!





LINDEMANN - Praise Abort



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení