Serj Tankian: „Je frustrující, když spoluhráč z kapely podporuje Donalda Trumpa“

Vydáno: 03.11.2020 08:00 - Milan Říský

Kromě toho, zda ještě vůbec někdy natočí novou desku, se členové SOAD neshodují ani v politice. Zatímco Serj Tankian patří k velkým odpůrcům současného prezidenta Donalda Trumpa, bubeník John Dolmayan jej veřejně podporuje.
Není překvapením, že Tankiana táhne spíš levicovější politické spektrum, angažoval se nesčetněkrát po boku Toma Morella z Rage Against The Machine. Naopak John Dolmayan, mimo jiné vášnivý sběratel komiksů, má jasno a oslavuje Trumpa. V červnu například označil současného prezidenta za největšího přítele menšin.


"Je frustrující být v opozici k někomu, koho máte fakt rád. Pokud jde o arménské problémy, jsme oba na stejné lodi," podotýká Tankian. Oba se nedávno hlasitě angažovali během konfliktu mezi Arménií a Ázerbájdžánem. "Spolupracujeme na mnoha frontách, organizujeme různé aktivity. Arménský národ je jednotný, ať už volíte republikána nebo demokrata," doplnil Serj a dodal, že právě názorová nejedenotnost ať už politická, umělecká nebo sociální patří k SOAD od samého začátku. Ale on bude určitě volit Joea Bidena.

Ke svárům uvnitř kapely kvůli rozdílným názorům na politiku prý nedochází. Oba si prý navzájem rozšiřují obzory.


Pětistránkovou cover story o System of a Down a plakát kapely najdete ve Fakkerovi 04/2017. Časopis seženete v našem eshopu anebo v elektronické verzi.

System of a Down F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení