Po frontmanovi Metalliky byla pojmenovaná jedovatá zmije

Vydáno: 05.09.2020 17:10 - Milan Říský

Atheris hetfieldi, nově objevený druh jedovatého hada žijící na úpatí sopky na ostrově Bioko v Rovníkové Guineji, nese odkaz lídra Metalliky Jamese Hetfielda.
Dvojice vědátorů, která půl metru velkého plaza popsala, prý zbožňuje metalovou legendu už odmala. "Chtěli jsme ho uctít a poděkovat mu za všechny dobré pocity, které nám kapela přinášela po celý náš osobní a pracovní život. A tajemný, jedovatý a chladně vyhlížející had žijící na úpatí sopky uprostřed pralesa nám k heavy metalu sedí. Na druhou stranu, pojmenování nového druhu po někom tak slavném jako je James přitáhne větší pozornost ke studiu biodiverzity. Chceme upozornit na to, že mnoho druhů vyhyne ještě dřív, než je poznáme," popsal vedoucí týmu Dr. Ceriaco.


Hetfield není první ani poslední muzikant, po němž nese název zvířecí druh, došlo už například na Tuomase Holopainena z Nightwish (komár Sciophila holopaineni), Davea Mustainea z Megadeth (pavouk Aphonopelma davemustainei) či Ozzyho (žába Dendropsophus ozzyi). Ani Metallica není pozadu, letos objevený hlubinný korýš v Tichém oceánu dostal jméno Macrostylis metallicola.

Kromě nových živočišných druhů, které skupině potvrdí už tak jistou nesmrtelnost, se heavymetalový gigant objevil poprvé na pódiu. Show se vysílala do autokin v USA a Kanadě a natočená byla 10. srpna nedaleko San Franciska. Hetfield zároveň potvrdil, že během koronakrize napsal tuny nového materiálu. "Jindy jsme neustále na cestách, takže teď byl čas pracovat," řekl. Kromě skládání nové hudby prý utužoval vztahy se sousedy, griloval, rybařil a kutil v garáži.

Vzhledem k tomu, že o předchozí desce Hardwired...to Self-Destruct mluvila Metallica dlouhé roky před vydáním, není zatím důvod v brzké době nový materiál vyhlížet a určitě o něm uslyšíme ještě hodněkrát.


Metallica & San Francisco Symphony: No Leaf Clover (Live)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení