Kdo natočil nejlepší rockový videoklip roku 2019?

Vydáno: 31.08.2020 14:00 - Petr Adámek

V neděli 30. srpna proběhlo v New Yorku předávání cen MTV Video Music Award. Z mnoha udílených kategorií nás nejvíce zajímalo "Best Rock Video". Z vítězství se radovali Coldplay s klipem "Orphans".
Coldplay za sebou nechali další pětici nominovaných: blink-182 ("Happy Days"), Evanescence ("Wasted on You"), Fall Out Boy ("Dear Future Self (Hands Up))", Green Day ("Oh Yeah!") a The Killers ("Caution"). Pro partu kolem Chrise Martina jde o sedmou cenu v historii VMA.

V loňském roce se ve stejné kategrii radovali Panic! at the Disco, pokud se ohlédneme ještě hlouběji do minulosti, najdeme jména jako Imagine Dragons, Twenty One Pilots, Green Day, Foo Fighters, Korn, Limp Bizkit nebo Linkin Park. V devadesátých letech se pak mezi oceněnými nejlepšími rockovými videi objevovaly klipy např. Aerosmith, Pearl Jam, Metalliky nebo Soundgarden.

Událost MTV Video Music Award 2020 byla jednou z prvních a také jedna z mála, které se v USA nepřesunuly nebo nebyly z důvodu pandemie zrušeny. Přesto celý event probíhal ve velmi netradiční podobě.

 

Coldplay - Orphans (Official Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení