Rozpad My Chemical Romance? Propadal jsem panice, vzpomíná Frank Iero

Vydáno: 30.08.2020 10:10 - Milan Říský

Vloni zažili velký návrat, pak jim koronavirus zhatil bohaté koncertní plány. Příští rok se ale opět vrátí na scénu v plné parádě a 2. července zamíří i do Prahy.
Kytarista Frank Iero, který se po rozpadu skupiny v roce 2013 vrhl na sólovou dráhu a má za sebou skvělá alba i zajímavé projekty, promluvil o pocitech cirkulujících mu v hlavě před sedmi lety, kdy šlo naopak vše ke dnu. "Považoval jsem konec za uzavřenou kapitolu, ale zároveň mě zachvátila panika z toho, co dál. Přemýšlel jsem o tom, kdo vlastně jsem, ta dlouhá doba v kapele mě definovala. Byly to hrozné časy," vzpomíná Iero, který se rozpovídal i o krušných začátcích.



"My Chemical Romace vždy byli o spoustě vlivech, které na papíře znějí neslučitelně, ale ve skutečnosti to bylo naopak. Absorbovali jsme vlivy Iron Maiden, Misfits, Davida Bowieho a Queen, věcí na kterých jsme vyrůstali. Nic takového se na hardcore scéně neobjevovalo, lišili jsme se a nikdy nebyli přijati. Ale nechtěli jsme být další přímočará banda," dodal.


My Chemical Romance patří titulka květnového čísla. Uvnitř najdete šestistránkový článek, ultimátní quiz (nejen) pro fanoušky a taky plakát kapely. Časák seženete přes náš eshop.

Fakker 05/2020

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení