FOTO: Z bazénu rovnou do kotle na letní punkové párty ve Volyni

Vydáno: 17.08.2020 14:20 - Redakce

Devátý ročník Summer Punk Party Volyně se přes všechny překážky nejen uskutečnil, ale dokonce přitáhl i fanoušky ze všech koutů republiky.
Ze začátku to vypadalo, že si festival opravdu vybral všechnu smůlu, kterou mohl. Omezení kapacity, absence většiny zahraničních kapel a bohužel i špatné počasí. Jakmile se ale otevřely brány festivalu a na pódiu se objevila první kapela My Hard Lesson,vše bylo zapomenuto.

Organizátoři dali dohromady tak našlapaný line-up, že se fanoušci nezastavili až do samotného konce akce. Celý festival se vlastně proměnil v boj za živou hudbu v Česku. Nesešlo na tom, jestli se jednalo o headlinery John Wolfhooker, Gutalax, Plexis, Born From Pain a Twisted Rod nebo o otvíráky jako Nondescript, Homesick a Arrogant Twins; každá kapela dostala po zásluze podporu v podobě velkých mosh-pitů, stage divů a samozřejmě burácivého potlesku. Volyně nám dala průřez mladšími kapelami, tradičními "punkáči" i zahraničním hardcorem.

Pochopitelně nešlo jen o hudbu. Festival, kde si z moshe můžete ze skokanského můstku skočit přímo do bazénu, jen tak nenajdete. Za zmínku stojí i místní, opravdu vyšperkované občerstvení, které myslelo na všežravce i vegany a dotáhlo iluze letního tábora pro dospělé k dokonalosti. Stany přímo u bazénu, punk, pivo, nadšené publikum, které si dokonale užilo dosavadní nucenou festivalovou absenci. Summer Punk Party měla všechno. Závěrem je také nutno vyzdvihnout přístup místní ostrahy, která se proměnila v záchránáře stagediverů a na závěr festivalu už prakticky splynula s moshujícím davem.


TEXT: Edward Kellnar
FOTO: Pavla Dolanská



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení