Brando's Eyes: „Album máme venku díky koroně“

Vydáno: 07.08.2020 10:00 - Dominik Šidlo

Pražská post-hardcorová partička Brando's Eyes do toho konečně praštila, 7. srpna kluci vypustili své první EP pod názvem Tension.
Výstižně pojmenovaná deska se točí kolem nálad doprovázejících stavy na dně a osobních démonů, ale také ekologie. Na pěti kouscích pánové sjednotili novou kapelní sestavu a posunuli se do nové éry jak zvukově, tak tematicky. Od úplně prvního singlu "Wraiths" z roku 2017 jsou na jiném levelu, umějí si vyhrát s melodiemi i s breakdowny a přitom nepůsobit uhlazeně a vyžehleně jako moderní metalcorové smečky, naopak jsou stále syroví, nebo spíš "siroví" (screamer a kytarista kapely Honza Siro).


Většinu EPčka přitom mají už přes rok a půl hotovou. A ve velmi přátelském online rozhovoru, na který se mimochodem nejmladší a čerstvý člen kapely Vojta "Bivoj" Stolín dostavil téměř nahý a neustále něco pojídal, se kluci rozkecali o detailech zpoza tvorby desky. "Všichni jsme pracující lidé, na nahrávání jsme si brali dovolený a dali do toho všechno. Celkem jsme ve studiu strávili dvanáct celých dní," popisuje nahrávací proces Honza Siro. "Damian Kučera, u kterého jsme desku točili, je workoholik, pauzu jsme měli ztěží na jídlo. Ale dotlačil nás tam, kam jsme potřebovali, některý songy dost prostříhal a zkrátil. Jen já jsem tam byl jako Gandalf v hobitím domečku, mám totiž 207 cm a jeho studio 2 metry na výšku."


Zároveň je debutový výstřelek pro Brando's Eyes řadou premiér. Po obměně sestavy se na koncertech poprvé představuje zmíněný bubeník Vojta, screamer / kytarista Honza si naostro vyzkoušel čisté vokály a navíc si banda písně nejdřív napsala a až zpětně se je učí hrát. "Chtěli jsme vyzkoušet něco nového, posouvat se nejen hudebně, ale i procesně."

Na rozdíl od zbytku světa hrála do karet vydání EPčka korona krize. Kluci měli čas na doladění desky a i když museli o pár týdnů odložit release, nakonec byli rádi, že poslední detaily doupravili.

Mini-recenze:
Přestože jde o první obsáhlejší počin Brando's Eyes, je vedle samozřejmého elánu a chuti znát i zkušenost. Klukům stoprocentně pomohl zásah znalého producenta. Zároveň kluci vsadili na různorodost, každý song jde trochu jiným směrem a kapela si tak nechává spoustu otevřených cest do budoucna. Sázka na studio oproti domácímu kuchtění se vyplatila a z EPčka čpí profesionalita. Snad klukům nebude chybět puberta, kterou přeskočili, když se vrhli rovnou do dospělých vod mezi žraloky tuzemské scény.

Tension kapela pokřtí 17. září v klubu Cross v Praze. Mezitím naposlouchávajte a podpořte kluky na některém z koncertů, které ještě do konce srpna proběhnou.



Brando's Eyes - Maze [OFFICIAL VIDEO]

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení