VIDEO: Tom Morello + transgender černoška + frontman Imagine Dragons = protestsong

Vydáno: 19.07.2020 08:35 - Milan Říský

Jedním z nejhlasitějších protestujících na sítích po smrti George Floyda byl Tom Morello. Sám má s rasismem dost zkušeností, a tak se spojil se zpěvákem Danem Raynoldsem z Imagine Dragons, Sheaou Diamonds a dalšími, aby natočili protestní track "Stand Up".
"Pamatuji si z dětství, jak nám někdo pověsil na garáž oprátku. A že mi někdo řekl negře, nebylo neobvyklé. Ale teď pochodují ulicemi tisíce lidí s opačným názorem a časy se mění," prohlásil Morello, který má konžské kořeny a jehož protestující dav inspiroval. "S The Bloody Beetroots jsme vyčarovali muziku, Dan nám během čtyřiadvaceti hodin poslal nahraný zpěv. Přidala se k nám Shea, transgender černoška s dlouhou aktivistickou historií a koalice byla kompletní," pochvaluje si.


Kromě ikonických protestsongů s Rage Against The Machine má za sebou Morello i civilnější kolekci angažovaných kousků. Pod hlavičkou The Nightwatchman natočil už tři desky a jedno EP.


Rage Againt the Machine patří titulka červnového čísla. Uvnitř najdete pětistránkový článek a taky palkát kapely. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.

Rage Against the Machine F!



Stand Up (Official Video) – Tom Morello x Shea Diamond x Dan Reynolds x The Bloody Beetroots



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení