VIDEO: Hands Like Houses v novém klipu využili neslyšící herečku

Vydáno: 19.06.2020 09:55 - Petr Adámek

Australští sympaťáci o sobě dávají po čase znovu vědět. Dva roky od releasu posledního alba -Anon., z něhož se vylouply hned čtyři singly, vysílají do světa chytlavou pecku "Space".
Zpěvák Trenton Woodley vysvětluje, že song "Space" zachycuje konkrétní duševně a prostorově tíživé okamžiky, které kapela zažila během nahrávání. "Myslím, že píseň skutečně zachycuje ten tlak, který jsme cítili, když jsme museli během nahrávání rozpracovávat jednotlivé syrové nápady a řešit rozdíly ve vkusu a osobnostech každého z nás," říká frontman. Po textové stránce má přitom jít o doslovný výkřik, aby se mu dostalo prostoru k dýchání, který potřebuje.

"Je zvláštní, že z toho pocitu emocionální klaustrofobie se kvůli COVID-19 rychle stal doslovný. Od chvíle, kdy jsme píseň nahráli, jsem její text nečetl. Až teď a pociťuju zvláštní deja vu, jako bych ji napsal včera s plným věodmím všeho, co se stalo v posledních několika měsících," říká muzikant.

Kapela v klipu využila neslyšící herečku. "Chtěli jsme znázornit, jak odloučení nebo odlišný způsob komunikace nemusí nutně znamenat nedostatek svobody. Jde jen o jiný způsob, jak dělat věci, na které jsme zvyklí."

Hands Like Houses u nás měli vystoupit 2. června společně se Švédy Normandie. Pandemie koronaviru bohužel hodila do večírku vidle.



Hands Like Houses - Space [Official Music Video]

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení