VIDEO: Lamb of God otevřeně bojují proti utlačování amerických Indiánů

Vydáno: 12.06.2020 09:15 - Mates Krč

Když se zpěvák Lamb of God Randy Blythe vrátil z rezervace domorodých obyvatel USA v Severní Dakotě, vzal do ruky tužku a začal psát song "Routes". Co ho tak vyvedlo z míry?
"Šel jsem mrknout do rezervace Standing Rock Sioux Reservation, protože jsem se doslechl o protestech, které se tam odehrávají. Bylo mi vysvětleno, že Američani plánují vybudovat ropovod v místě místních zásob s vodou," uvedl zpěvák Randy. "Slyšel jsem o násilí páchaném ze strany policie na klidných demonstrantech, nikde se o tom ale otevřeně nepíše. Přinesl jsem nějaké zásoby lidem, kteří se jen snaží chránit svou vodu. Hodně jsem se od nich naučil," pokračovala tvář Lamb of God.



Aby nová skladba dostala ten pořádný šmrnc, ozvala se kapela zpěvákovi Testament Chuckovi Billymu, jenž se otevřeně hlásí ke svým indiánským kořenům. "Bylo to pro mě velká čest dostat od Lamb of God takovou nabídku. Je pro mě zvláštní stát se hlasem domorodých obyvatel USA. Jsem nesmírně štastný, že toho můžu být součástí," rozpovídal se Chuck.

"Routes" je už čtvrtým vydaným singlem z nové, eponymní desky Lamb of God, která bude venku již 19. června.



Lamb of God - Routes (Official Visualizer) ft. Chuck Billy

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení