The Ghost Inside vykopli basáka. Prý kvůli rasistickým urážkám

Vydáno: 10.06.2020 16:10 - Petr Adámek

Kolem The Ghost Inside je zase rušno. Prakticky ve stejném čase, kdy vydali nové, eponymní album, na sítích oznámili, že basák Jim Riley nadále není členem kapely.
Basák Jim Riley měl údajně v roce 2015 rasistické narážky směrem k černošksému řidiči jejich tourbusu. Údajně měl zaznít výraz "negr". Pět let starý incident vytáhl na světlo bubeník kapely Bracewar Rashod Jackson. Riley následně zveřejnil sérii omluvných statusů, nasypal si popel na hlavu a uvedl, že bude pokračovat v práci. Kapela však krátce poté vydala oznámení, že basák v kapele končí.




"The Ghost Inside pocházejí ze scény, pro níž je příznačné pokrokové myšlení, porozumění a progresivita. Naše hudba vždy byla plná naděje se snahou najít světlo na konci tunelu. Rasismus a fanatismus jakéhokoli druhu tyhle snahy dusí. Rozhodli jsme se rozejít s basákem Jimem Riley. Jelikož jsme ta slova neslyšeli napřímo od něj, domnívali jsme se, že jde o pomluvy, ale jeho slova zranila komunitu, kterou bychom měli naopak pomoci sjednocovat. Měli jsme to tehdy řešit, ale neřešili. Jako kapela prohlašujeme, že plně odsuzujeme rasismus a podporujeme černošskou komunitu v boji proti systémovému rasismu," vyjádřili se na sítích The Ghost Inside.



Po Jacksonově vyjádření se i na jeho hlavu snesla vlna kritiky kvůli jeho vlastním rasistickým narážkám. Současně se na sítích objevily spekulace, že starý incident je ve věci Jimova odchodu pouhou zástěrkou, má jít pouze o šikovné PR kolem nového alba a skutečný důvod, proč opustil kapelu, je jinde.



The Ghost Inside - "Aftermath"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení