Jsou tradiční rockstars mrtvé?

Vydáno: 31.05.2020 19:55 - Dominik Tománek

Zpěvák Silverstein Shane Told v rozhovoru pro Kerrang tvrdí, že rockové hvězdy, jak jsme je dodnes znali, jsou už "mrtvé".
Doba se mění velmi rychle a změna se nevyhýbá ani hudbě. Mít nepřetržité kalby, nekonečný přísun fetu a deset holek na každém prstě se už dneska tolik nenosí. Jasně, je blbost tvrdit, že si všechny kapely v backstagi čtou Zločin a trest a koukají na třicátou reprízu seriálu Bakaláři, ale trend se - alespoň podle Shana - prostě mění: "Když si pustíš Netflix a koukneš na film The Dirt, tak vidíš, jak to fungovalo v šatně u Mötley Crüe, což je braný jako klasický chování rockových hvězd - ale to se už neděje. Dneska přijdeš do backstage a uvidíš partu týpků, co kouká do svých telefonů a u toho možná popíjejí pivo," tvrdí Told. "Už to není o drogách, je tam minimum alkoholu a rozhodně tam nejsou žádný groupies, striptérky ani žádný druh sexu. Myslím, že v minulosti se tak dělo i proto, že se nikdo nemusel bát, že nějaký video skončí na netu."

To samozřejmě není jediný důvod, velký dopad na tuto změnu mají moderní technologie a možnost se s hudebníky spojit pomocí sociálních sítí. "Pak je tu taky to, že kapely ztratily tu 'mystiku', kterou kolem sebe měly. Lidi teď vnímají rockstars na svojí úrovni, hlavně kvůli sociální sítím. Pamatuju si, když jsem ještě jako kluk slyšel, že Michael Jackson spí v hyperbarické komoře - samozřejmě to byla blbost. Dneska byste pustili Twitter a napsali '‚Jasně, tady je moje komora. Je z 24karátového zlata a diamantů' anebo 'Co to sakra meleš za blbosti?' Máš tady sice skupiny jako Ghost, kteří tu mystiku furt trochu mají, ale většina je na sociálních sítích 24/7, a tak tě pak nepřekvapí, když ti třeba nějaká z nich odepíše," okomentoval zpěvák. "Je to tak určitě lepší. Jasně, vždycky tady budou megahvězdy jako Taylor Swift nebo Adele, ale myslím, že tahle humanizace kapel je dobrá. Fanoušci teď začínají chápat, že i celebrity jsou jenom lidi a že mají pocity a emoce."

Souhlasíte, že někdejší vnímání rockových hvězd se vytrácí?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení