Kluk z desky Evil Empire: výplod fantazie nebo skutečný člověk?

Vydáno: 10.06.2020 08:40 - Milan Říský

O osudech mrněte z coveru Nevermind od Nirvany už byly popsány stohy papíru. Dalším ikonickým obalem, tentokrát stavící do opozice povýšený dětský kukuč a superhrdinskou symboliku, je Evil Empire (1996) od Rage Against The Machine.
Spousta lidí si dodnes myslí, že dítě bylo jen výplodem kreativní mysli ilustrátora, ale ve skutečnosti má jméno - Ari Meisel. "Nikdy jsem se s kapelou nepotkal. Můj otec byl obchodníkem s uměním a zastupoval malíře Mela Ramose. Mel mě namaloval jako dárek k jedenáctým narozeninám. Kapela viděla obraz v knize a líbil se jim, tak jej předělali na obal," vzpomíná Ari. Sám fanouškem RATM není, chvíle slávy si ale užil. "Když jsem měl ještě vlasy, hodně lidí mě poznávalo. Mraky lidí nosily trika s obalem desky, na Time Square byl obří billboard. Bylo to neskutečné," dodává Meisel, který se věnuje podnikání a snaží se vymýšlet strategie týkající se optimalizace času. Kromě toho píše knihy a hojně přednáší.


"Ve dvaceti letech jsem trpěl vysilující Crohnovou chorobou, lékaři mi řekli, že mohu pracovat jen hodinu denně, takže jsem musel hledat cesty, jak čas využít efektivněji pomocí automatizace a outsourcingu," vysvětluje svou profesní cestu Ari, jehož obličej se paradoxně dostal na desku kritizující hodnoty, které sám tak trochu vyznává.

Rage Against the Machine Evil Empire


Rage Againt the Machine patří titulka červnového čísla. Uvnitř najdete pětistránkový článek a taky palkát kapely. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.

Rage Against the Machine F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení