Rou z Enter Shikari vzpomíná na Keitha Flinta

Vydáno: 22.05.2020 21:20 - Kamil Dočkal

Enter Shikari dělali v roce 2009 předskokany The Prodigy na evropském turné k jejich albu Invaders Must Die. I na to přišla v rozhovoru s frontmanem Rouem Reynoldsem pro květnové číslo Fakkera řeč.
O smrti Keitha Flinta vloni v březnu se Rou dozvěděl te sociálních sítí. "Bylo to nejhorší možné probuzení do nového dne. Keith vystupoval s úžasným zápalem a The Prodigy mě vlastně přivedli k taneční hudbě. Do té doby jsem vyrostl hlavně na britpopu s The Beatles, Queen, Happy Mondays, a později Oasis, Blur, Manic Street Preachers. Tam všude hrála ústřední roli kytara s baskytarou. Jakmile jsem objevil The Prodigy, pořád tam sice zněly kytary, ale v hlavní roli byly synťáky. Především z jejich zpěváků Maxima a Keitha vyzařovala neuvěřitelná energie připomínající punk, což mi povedlo líp pochopit taneční hudbu, protože jsem punku rozuměl."


Rou dále vzpomíná, jak při společném turné zjistil, že jsou The Prodigy v reálu pohodoví lidé. "Do té doby jsme už měli za sebou turné s některými velkými kapelami, takže jsme věděli, že většina z nich si drží od předskokanů odstup a často jim jsou úplně u prdele. Kdežto na turné s the Prodigy za námi hned první den přišel Keith do šatny, představil se, dal si s námi drink a zajímal se i o naši hudbu. Během hodiny jsme se s ním spřátelili, byl to pohodový, vstřícný a velkorysý chlápek. Mnoho lidí by možná překvapilo, že se choval jako úplně obyčejný chlápek. Na jevišti byl extrémistou a mnohdy z něj šel až strach, ale v zákulisí se proměnil v normálního pohodáře. Zpráva o jeho smrti nás všechny v kapele hodně zasáhla," tvrdí Rou.


Kompletní čtyřstránkový rozhovor s Rouem najdete v aktuálním, květnovém Fakkerovi. Časák seženete v kamenných prodejnách (najděte si tu nejbližší podle svého PSČ nebo města) anebo přes náš eshop.


Enter Shikari F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení